onsdag 26 december 2007

Städhjälp.

Vill man åstadkomma en frisk ruttenlukt lagom till Twinsens hemmakomst är det en god idé att utföra en fyradagars-lagring av en blöt golvmopp nerknölad i mopphinken.

torsdag 20 december 2007

Twinsen gör julgodis och Alice hejar på.

Eller i alla fall sitter vid samma bord och eventuellt konverserar lite mellan websidorna. Fast några potatismarsisar fick han till. Innan han lessnade. Mm.

Dessförinnan somnade han på pendeln, vaknade en mil senare inne i stan, letade presenter med endast julångest som resultat och kom hem två timmar för sent till en hungrig Twinsen. Får jag aldrig mat?

lördag 15 december 2007

Vill du ha en tops?

ANVÄNDA TOPS MÅSTE LÄMNAS PÅ HANDFATET!

..borde jag skriva upp en lapp och sätta upp. Så behöver jag inte skriva fler inlägg om det.

Kärlek på finska.

Alice åker till jobbet.
Alice jobbar.
Alice blir svettig.
Och smutsig.
Alice måste duscha när Alice kommer hem.
Alice måste bli torr. Med en handduk.
Helst varje dag.
En dag, en handduk.
Två dagar, ingen handduk kvar i badrummet.
På den tredje dagen är det skattjakt på ihopknölade och halvsura handdukar där Alice var naken senast.

Mm. Kärlek.

För övrigt: Surskorpor + socker + kanel = Finska kanelbullar?

måndag 10 december 2007

Puss.

Dagens Alice: Slängt mjölkkartonger i Snörets kokbokskasse, och efter en av mig dumförklaring tänkte han överlåta skräpet till pappersåtervinningen i städskåpet. Anledningen till den första dumheten var enligt honom att det redan låg en mjökkartong där. Som jag senare kunde konstatera att han var upphovsman till. Anledningen till den andra var att han inte kände till att skiten kunde slängas i slaskskåpet, något som gjorts sen vi flyttade in, för ungefär två och en halv månad sedan.

Inget hångel ikväll, alltså.

lördag 8 december 2007

Rådvinssås.

Jag har sagt det förut, Alice: Det finns ingen kylskåpsfe som kommer och fyller på tomma förpackningar i kylskåpet. Hur tomma dom än är. Däremot kom det en fe idag, och vips så låg det ett tomt nyponsoppepaket i din säng.

Det finns inte heller någon jourhavande projektor- eller lamp avstängningsslav i Råggan.

Låset till ytterdörren i huset kärvar lite ibland, är det där du lägger dina gamla snusprillor? Det är en dålig ide i så fall.

En aning obehagligt är det här med rakbladsförvaringen på badkarskanten. Kan vi inte ha köksknivarna där istället?

torsdag 6 december 2007

Alice har ingen egen slav.

Idag har Alice haft två ideer. Ingen bra.

Först hade han bestämt (eller varit delaktig i bestämmandet) att ha allt återvinningspapper i en plastkasse. Plastkasse!? Alltså en sån där riktig som inte riktigt är slängbar för samvetet. Som måste återvända efter varje pappersslängning. Varför inte gå vidare med dumheterna och använda slängbara papperskassar istället? För det vore ju dumt. Ska riva upp det beslutet.

Nästa idé var att istället ha ovan nämnda plastpapperskasse till panten. Alltså ha en stor plastkasse med öl-luktande och gulaktigt innandöme att mysa med i lägenheten. Mm. Befogat tyckte han det var pga dragkedjan? Men då behöver vi ju inte heller slösa vatten på toaspolning. Bara att tejpa igen locket efter varje besök. Nej, rutten Aivar ska utpositioneras i hans ynkliga skitgarderob.

Positivt idag var att vi fick nyckeln till utomhusslangen, så nu har Alice en alldeles egen dusch med oljeavskiljare.

onsdag 5 december 2007

Bögerier.

Idag har jag tvättat bilen som Alice har kört smutsig. Och tittat lite på tankmätaren som Alice tömt ur utan att fylla på. Alltså inte fyllt på tankmätaren. Men det var den jag tittade på för att jag knappt vet vart tanken sitter. Och nu sitter han här och hotar att gå och lägga sig. 18:00. Inget sex ikväll heller alltså.

(Ostkupan är av Alice dödsdömd. Nyss var han nära att bli omskriven här pga det. Men det kommer nog. Var inte oroliga.)