söndag 30 mars 2008

Choklad.

När Alice sminkar sig, är det inte bara ansiktet som blir sminkat, utan även lite köksbord, köksgolv och halva badrumsskåpet som får sig en omgång. Smink är för övrigt väldigt trevligt att tvätta bort, för det kladdar inte alls jättemycket.

fredag 28 mars 2008

Chockad.

Diskutera aldrig på en torsdagskväll klockan halv åtta med Alice att han borde sluta inte ha pengar och istället köpa ett ersättande diskställ åt det gamla tattiga som Snöret bara klagar på. För då gör han det! Diskussionen avslutas med en Aliceprommenad till Stuvsta, och ett återvändande med ett komplett IKEA-diskställ en timme senare. Misstänker att prommenaden bara var en täckmantel. Jag blev faktiskt lite chockad av händelsen.

söndag 23 mars 2008

Skitarsele.

Dags att återta eldtillståndet för dagens klantarsele, på obestämd tid, helst tills vi flyttar till ett vattenhus eller en iglo. I julas fick jag nämligen ett par fem-armade ljus av min biologiska mamma. Ett av dom hade Alice och Emon lagt beslag och börjat elda på idag. Och det gick rätt så bra, i flera timmar. Men sedan så föreföll det sig att ljuset var utrustat med ett tygband längst ner innan armarna går ihop till en. Till och med en blind get hade noterat detta. Det gjorde visserligen Alice också, men först när den stått i lågor en stund och lite för mycket stearin runnit nedanför, lyckligtvis mest på hans lego-hårddisk. Med hjälp av en tröja och vattenkannan blev resultatet följande:


















Ni som följer detta kan alltså konstatera att det här är andra gången som något brinner upp i lägenheten med Alice i närheten. Om inte så har jag nu gjort det åt er. Kanske dags att montera en personlig brandvarnare i något av hans kroppshål?

Första inköpet efter Scania-lönen gick för övrigt åt till att bland annat köpa ett nit-skärp, som, när han kom hem, visade sig vara lika mycket för kort på honom som det var för långt på mig. Efter att pomberingen tagits bort.

lördag 22 mars 2008

Fel färg.

Vad är det här? Ibland undrar man. Och den här gången kommer jag få undra förgäves. Alice har kommit på att han klär sig snyggt i en käck röd tuppfrisyr. Så håret färgas, flera gånger. Och rött blir det. Och hur torkar man håret sen då? Jo, på dom gröna badrumsmatchade handdukarna som numera är trendigt rosa på sina ställen. Och som inte det räcker, han börjar alltså med en av dom små handdukarna, för att sedan inse att det inte räcker till, och går då över på en av de stora.
Fast han insåg faktiskt efteråt att det var en mindre lyckad ide. Dock föga tröstande. Han fick inte ligga senare under kvällen.

onsdag 19 mars 2008

Fiskstol.

Det är dåligt med dumheter numera. Sektyoghurtsabonnemanget är avslutat och Gi-dumheterna verkar vara skrotade. Dessutom har det genom mamma Alice skett tillökning i familjen osthyvlar, som numera är tre syskon, samt en ytterligare ostkupa. Fast jag förstår inte riktigt, har man inte en osthyvel om man flyttade hemifrån för två år sen? Nåja. Käcka prydnadskuddar med hett dalahästmotiv blev det också. Jag är nöjd så länge dom stannar i hans sekthörna.

Eller den första meningen kanske är lögn kommer jag på nu: Toaletten har fått en missfärgning sedan vår vän skulle påvisa sambandet mellan hans egenhändigt ihopknåpade plommonkräm och det som normalt hamnar i toastolar.

torsdag 13 mars 2008

Oj.

Alice snodde mina skosnören till dom svarta kängorna. Köper han inte nya stryper jag honom med hans dyra exklusiva numera ajvarprydda tn-tröja. Som numera efter några husmorsrecept även luktar citron. Och lika mycket ajvar som tidigare.

Gunilla och Peter ankommer lördag. Eller Gabriella och Örjan kanske. Jag har blivit hemmakommenderad så att situationen blir någorlunda hanterbar för pubertetssonen. Fast jag tvivlar, dock blir det troligast en av veckans mest intressanta upplevelser att se mamma och halvpappa Alice göra Rågsved.