måndag 28 juli 2008

Plan.

Liksom ett hundratal ganger de senaste aren har Ogeni nu under semestern beslutat sig for ett slut pa snusandet. En bidragande orsak var att snus som bekant ar svartillgangligt i de flesta osvenska lander. Sagt och gjort, snusandet slutade i mandags nar vi for ivag. I hela tre dagar holl det, i torsdags kvall gick i ut pa klubb dar det bjods pa billiga cigaretter, och nu ar det nog kort igen.

fredag 25 juli 2008

Majsfestival.

Ska man ut och resa med Alice får man ta hänsyn till vissa aspekter när det gäller planerandet. Vid avresa från Rågsved måste man till exempel räkna med att han ska springa upp på vinden 10 minuter innan vi ska dra, för att hämta sovsäckar och annan skit som Emo ska släpa med sig till Tysklandsfestivalen ett par veckor senare. Även tågpackningen ska kompletteras genom en massa irrande runt i lägenheten strax innan avresan, eftersom han hade fullt upp innan med internet på morgonen och kvällen innan.

Och hur svårt kan det vara att förstå hur en uppsättning lakan fungerar? På hostelet efter gårdagens klubbvistelse tvingade han oss att sova med stängt fönster, för att han inte förstod att påslakanet han använde som underlakan i själva verket var just ett påslakan, och att madrassöverdraget var det som fanns istället för underlakan. Och envis som fan var han också, gav sig inte med sin övertygelse att så var fallet, trots att jag lyckats med mina lakan och skällde på honom minst lika mycket som han skällde tillbaka.

Sen är två med halvkasst lokalsinne, fast lika envisa om att så inte är fallet, och småirriterade på varandra just därför, en rätt dålig kombination i europas huvudstäder.

söndag 20 juli 2008

Bord?!

Fest i helgen. Vad kan då vara bättre än att börja kvällen med att ha av pinnen som vattenslangen hänger på, och sen avsluta däckandes i hammocken, nätt och jämt lagom efter att alla gästerna kommit. Lite sött var det. Efter fyra timmar vaknade han visserligen och återanslöt sig till kalaset.

Sen misstänker jag en kupp från hans sida i syfte att få mig att glömma det nya Heddiköpta balkongbordet på hyttgatan, vilket han även lyckades med. Så det får Falulagras i väntan på lämpligt färdmedel till slutdestinationen.

onsdag 16 juli 2008

Kul.

Utlandsresa var det tänkt. Med Ogeni Alice såklart. Synd bara att pass är nödvändigt för denna aktivitet och att Ogenipasset befinner sig på okänd plats, förhoppningsvis i Rågsvedsbostaden, eller i något förråd någonstans. På söndag är huvudaktiviteten passleteri och på måndag slår jag ihjäl honom om vi inte sitter på Arlanda vid lunch.