söndag 31 augusti 2008

Nytt liv.

Vad passar bättre en alldeles för bakfylld söndag än att glömma hemlycklarna i Uppsala och tvingas vänta två timmar i grannlägenheten på Twinsensinsläppning?

(Det nya livet börjar imorgon. GI? Gym? Fitline? Vem vet vad som händer denna gång?)

onsdag 27 augusti 2008

Uppföljare.

Ogeni är pågång. Sängen ska säljas, till fördel för en framtida steampunksäng han inte har råd med (därmed är det sista spåret av förra årets mastodontinköp på Ikea vid inflyttningen utplånat från rummet). Offret är Emo, som om en vecka bor i lägenheten snett mitt emot på samma våning, tillsammans med katten och kattmamman. Men risken är att köpet hävs, då det nyss visade sig att istället för att köpa 140-ribbotten till stommen, så köpte Ogeni två 70-bottnar. Detta är dock inga problem, ända tills man lägger sig i sängen något våldsammare än en valfri 90-åring med ledbesvär. Resultatet blir en mysig grop i sängen och delar av ribbottnen placerade på golvet.

Vissa kanske minns historien om 70-sängen från Jysk? I sagovärlden är allt 3, 7 och, eeh, 9? Svaret i liftare är 42. I Ogenis värld är allt 70.

tisdag 26 augusti 2008

Då och då.

Då och då händer det att Rågsvedstrean (främst köket) får en påminnande doft av Alice etta på Kvarnberget. Doften är dock inte farlig utan avlägsnas enkelt genom att rensa bort möglig mat, ta bort gröt från vasken, slänga soppåsen som ruttnat av gamla kräftor och liknande.

Och om ni skulle få gissa en person ni känner som skulle råka hitta sig själv på mindre (inte alls) påklädda festivalinternetbilder, vem skulle ni satsa på?
Som med så mycket annat finns det bara en.

fredag 22 augusti 2008

Alternativ.

Vad brukar man göra med massa köttfärs vars bäst före-datum har gått ut? Frysa in? Knappast. Steka upp och frysa in är mer troligt.

söndag 17 augusti 2008

Upphetsning.

Att bränna popcorn litegrann är egentligen inget att bli upphetsad över. Skillnaden när Ogeni bränner dom är att det inte är hans fel, utan Emos, eftersom han var närmast, och Ogeni satt vid datorn.

Framtidsutsikter.

Ogeni berättade nyss om framtida bloggunderlag; hans planer på bakmaskinsinköp (som även fanns vid inflyttningen snart ett år sedan). Twinsen såg först inte kvaliten i denna till synes onödiga information, men så tänkte han till. Så det här är alltså en förberedelse för er om kommande inlägg innehållandes Ogenis onödiga bakmaskinsinköp. Onödigt eftersom det inköpta antagligen kommer användas som förrådsutfyllnad tillsammans med hans tre tält och en totalt värdelös dammsugare.
Men så har jag varken sett röken av diskmaskinen, tvättmaskinen, hallmattan, det gothiska rummet, steampunk-rummet (före detta gotiska), den gothiska sängen, dom snygga gardinerna, den nya stolen, skrivaren eller högtalarna. Så risken är väl inte så stor egentligen..

torsdag 14 augusti 2008

Jag tänkte inte på det.

Twinsen är hemma.
Alice och Emo och också hemma.
Alice och Emo går till Hagsätra.
Twinsen cyklar iväg en sväng.
Alice ringer och har inga nycklar.
För att Twinsen var ju hemma när Alice och Emo gick.
Och då behövs det inga nycklar.
För att gå till Hagsätra.

Tänkte inte på det.

onsdag 13 augusti 2008

Spartips #2

Vad är alternativet när man inte har råd att åka kommunalt (ca 23 kr/dag) till jobbet? Jo, bilen såklart. Tur och retur till Södertälje, ungefär sju mil. Dessutom krockar han som vanligt nästan (för att han inte "orkar" kolla åt sidorna).

Dagen började förresten med att stänga ute katten på balkongen en timme innan jag vaknade och släppte ut honom.

tisdag 12 augusti 2008

Lökidé.

Jag vet. Vi tvättar efter ha luktat illa på festival en halv vecka. Men har inte tid att torka eftersom tvättiden nästan glömdes bort. Så då har vi en säck blöta kläder. Och börjar vi då med att hänga upp den i tvättställningen i badrummet? Nej, vi försöker knyta en tvättlina på över fyra meter mellan två skraltiga gardinstänger i vardagsrummet. Sen talas vi till rätta av kamraterna.

En kvart senare häller han ut 2-3 kilo lök på vardagsrumsgolvet, sorterar ut det oruttna, sopar faktiskt ihop resterna och gör lökmat.

lördag 9 augusti 2008

Info #2

Om det är någon som undrar varför Ogeni tidigare idag satt ensam utanför tyskfestivalen i Hannover utan mat eller pengar i flera timmar så är det för att den nyinköpta och trasiga plånboken innehållande en inte alltför obetydande summa pengar åkte ensam vidare med tåget till Düsseldorf.

onsdag 6 augusti 2008

Info.

Utifall ni undrar så betalade jag just Ogenis två senaste mobilräkningar, båda med utgångna förfallodatum. Tele2 hotade nämligen med att stänga av hans abonnemang för gott.

tisdag 5 augusti 2008

Nytänkande.

Det finns olika sätt att lösa olika problem. Ett sätt att lösa pengaproblemet när pengarna börjar sina under en utlandsresa och man dessutom har en festival efter det pa samma lön är till exempel att köpa en lp-skiva med ett lokalt industriband fran 80-talet för 300 spänn, aka fast i en biljettkontroll och bli lika mycket fattigare, göra fynd som en ful, alldeles för stor turist-T-shirt för 200 och diverse annat för lika mycket till. För om pengarna förbrukas riktigt snabbt kanske ingen märker nagot. Tror jag. Just nu försökte även Tele2 fa sina autogiro-pengar, misstänker att det kommer en dubblerad pappersfaktura om nagra dagar till Ragsved istället.
Nödlösningen blir slutligen att förlita sig pa sin festivalkamrat Emos ekonomi istället, vilket hade fungerat om inte festivalkamraten hade samma nödlösning.