onsdag 29 oktober 2008

Inköpstips.

Bara för att det råkar vara billigt, är det ju ingen som tvingas att köpa ett halvkilo vidriga illaluktande kycklinghjärtan, som kan få vem som helst att bli vegetarian. Logiken förstärks knappast av att inköparen inte ens smakar på fyndet efter tillagningen, utan förvisar läckerbitarna direkt till sophanteringen.

måndag 27 oktober 2008

Inte längre Fitline.

Om ni undrar varför Ogenis bantning blivit succe är det för det på lördagskvällarna ibland intas bearnaisesås med sugrör.

fredag 17 oktober 2008

Ogenidrag.

Och vadå tappa bort det nya körkortet efter en vecka?

måndag 13 oktober 2008

Vafan.

Något att stoltsera med är att ta ut 100 kr ur en bankomat, råka trycka en nolla för mycket, hallucinera ett tryck på avbrytknappen, och gå in en vända i affären, för att komma tillbaka och inse att någon inte tagit de två femhundringarna som sitter i automaten. Å andra sidan är väl den stora frågan om Ogeni märkt uttaget om han inte hittade pengarna i automaten..

Ett annat tips är att försöka torka lakan på balkongen i oktober.

söndag 12 oktober 2008

Slangbrist.

Det är inte brist på grundmaterial som skapar inläggsbrist, utan snarare tvärtom. Hur ska jag kunna välja mellan alla genidrag som översköljer mig och Emo?

Om ni undrar varför det står en isärplockad cykel i hallen så är det bara Ogeni som bestämt sig för att vara händig och laga punktering. Tyvärr krävde ingreppet ett inköp av ett stycke cykelslang, och eftersom cykelslangsprisindexet skjutit i höjden på gummibörsen pga stigande råvarupriser, många gånger över Ogenis likviditet så blir det nog inget mer med den saken innan nästa löneperiod. Och inte blir det bättre av att kontot är övertrasserat..

En vecka nytt är den nya gå-ner-i-vikt-med-något-ungefär-som-gi-fast-inga-kolhydrater-alls-metoden. Mera smör och mindre pasta alltså. Bortsett från den torkade äppelbiten i fredags, en bit lasagne, lite kokos och en riskaka idag måste jag säga att den här metoden är den som stått sig längst. Han spräcker ju snart veckogränsen, vilket varken GI-, GI#2- eller Fitline-bantningen gjorde.

onsdag 1 oktober 2008

Tips.

Blev nyss av Ogeni påtalad om att jag borde skriva inlägg om den nya dataskärmsavbetalningskartongen som har stått i hallen i två veckor. Fast med det syftades på att den plockats undan. Så nu kan jag inte det. Istället kan jag nämna den påse färgbyttor/penslar och skit som stått bakom fåtöljen lika länge.

Kan även nämna strategin att inte handla all månads mat direkt efter lön, i syfte att i alla fall kunna finansiera något tuggummipaket i slutet av löneperioden. Kan dessutom nämna att lönen numera är slut och att inte så mycket mat blev inhandlad.

Dessutom kunde Ogeni köpt 4,6 par såna här fina hålfotsinlägg istället för att betala för räddningen av alla bilder och filmer när hans obackupade MacBook-hårddisk kraschade. Inte betald eller hämtad kan nämnas..