söndag 28 december 2008

Julöverraskningar.

Ovattnade blommor, oavstängda lampor/stereosar, oslängda sopor väntade i Rågsved efter julhelgen. Att stekpannor blir smutsiga på utsidan var även något nytt.
Antingen skylldes ovanstående på Kattmamman eller Emo.

Felsökning.

När ena stekspaden Ogeniböjts av värmen i stekpannan där den glömts kvar är det såklart inte Ogenis fel, utan stekspadens, dålig kvalité uppenbarligen. Men när jag la den andra stekspaden på en tänd platta i någon minut smälte den också. Brann till och med. För inte kan det vara mitt fel? Det måste ju vara stekspadens. Fast två felande stekspadar? Nja, jag tror mer på att spisen krånglar.

Nyhet.

Twinsen: Varför slänger du inte glasflaskorna i glasinsamlingen i slaskskåpet?
Ogeni: Jag visste inte att vi hade en glasinsamling.
(Vi har bott här i över ett år.)

måndag 15 december 2008

Dagbok.

Hej.
Jag heter Ogeni.
Jag lagar mat för fulla muggar.
Förra veckan lagade jag köttfärssås med pasta.
Fast bara pasta till hälften av matlådorna.
Resten bestod av bara sås.
De första lådorna med pasta åt jag upp förra veckan.
Den här veckan trodde jag att lådorna med bara sås hade fyllts med pasta av sig självt.
Alternativt med hjälp av pastafen.
Fast det var ju bara sås.
Pastafen måste vara på semester.
Så idag åt jag sås.
Bara.

Mums.

söndag 14 december 2008

Utbildning.

Enligt Ogeni är möjligheterna att dricka vin utan att spilla överallt helt obefintlig, vilket han vid varenda dryckestillfälle intensivt försöker bevisa. Någon som vill informera honom om att så inte är fallet?

onsdag 10 december 2008

söndag 7 december 2008

Auktion. Ej Ogenibaserad.

Då och då händer det att saker dyker upp här hemma. Saker jag inte känner igen, antar är Ogenis och så ligger dom i ett par veckor. Ogeni gör samma sak, antar att det är mitt. När det missförståndet rätts ut åker grejerna över till Emo, eftersom det måste vara hans. Sista utvägen nu är en auktion, alternativt att den rättsmäktiga ägaren skriker till innan det är för sent.

1. Första objektet är en mössa, med det ståtliga märket Team Sweden, inte fy skam. Dock rätt ful. *

2. En synnerligen ful, använd, dock ej illaluktande halsduk. Färg: Grön. *

3. Gin-Seng. Ett paket. Jätteäckligt. Oöppnat. *

4. Solglasögon. Svarta. Fula. Säkert något märke också. *

5. Deodorant. Nivea. 24 timmars invisible protection. No white marks dessutom. Oanvänd. Kylskåpskall. *

6. Ljuslykta. Fundera en extra gång innan ni lägger bud, eftersom det egna hemmets smaklöshet måste vara tydligt framträdande för att detta objekt ska känna sig som hemma. *

7. Till sist: Filt, ca 120x120 cm. Vit med skinnbruna kanter. Fleece? Sparsamt använd. *


















* Denna auktionspost har inte undersökts för skador och säljs i befintligt skick. Du bör därför själv undersöka föremålet på visningen innan du bjuder.

Spartips #4.

Vi har försökt. Både jag och Emo har försökt förklara, men det saknas något relevant någonstans, så någon förståelse verkar inte finnas hos patienten.
Det hela handlar om de senaste dagarnas tumult här i Rågsved, med en förvirrad mentalpatient i centrum. En patient med idéer. Men det värsta är att idéerna genomförs, oftast i hemlighet utan någon chans att hindras. Det började med denna försäljning som genomfördes ett par dagar senare. Vad som sedan följer saknar motstycke i denna del av Rågsved. Synthen såldes alltså av en omusikalisk anledning, till förmån för en filmkamera. Betyder det att filmgeniet jag bor med är mer lyckad än resterande ogenier? Det är troligtvis till Ogenis fördel att det kommer vara osagt en tid framöver, eftersom det nu inköpts en annan synth (och kamerainköpet senarelagts). Eller vänta nu lite. Vad skrev jag där? En annan SYNTH?! VA?! Dessutom klaviaturlös. Hur tänkte han nu, tänker ni? Och vilken den av detta historiska genidrag som gör Ogeni till ett musikaliskt geni är antagligen till och med för Ogeni okänt. "Det är ju roligare att vara lite spontan", var förklaringen. Ja, det är ganska spontant att sätta eld på lägenheten också, men det är bara dumt det med. I alla fall bland mina referensramar.

onsdag 3 december 2008

Snuskstatistik.

(Skyll dig själv om du fortsätter läsa.)

Inte mindre än 24 personer har hittat hit genom sökningar efter Fitline på bla google (dags att bli återförsäljare?). En dessutom från Finland.

Desto mindre osnuskigt är att tre sökningar på "mors fitta" letat sig hit. Hoppas det är en och samma..
samt en "hårig fitta"
och "ett snöre i fittan"
och till sist ett par "kukväxt", som dessutom ger ogeni förstaträff på vår kära google.

Och ovanstående är ju indirekta resultat av Ogenis famlande i Rågsvedsmörkret..

Spartips #3.

Köp nya datordelar för några tusen.

Och vill någon förresten vara med och gissa hur länge de salongtillverkade ogenidreadsen sitter kvar? Börjar ana sprickor i den relationen..

tisdag 2 december 2008

Tvåmånadslycka.

Har jag skrivit om Ogenis införskaffande av en synth tidigare i höst? Isåfall kan ni bortse från det, för nu ska den säljas, till förmån för en filmkamera.

En plånbok är efter fyra månaders avsaknad inköpt, men den positiva detaljen kompenseras snabbt bort när passet inte hittas.