söndag 25 januari 2009

Nostalgijobb.

När jobbet känns tungt och tråkigt finns oftast två alternativ. Antingen säga upp sig eller stå ut.
Ogeni kunde inte välja, så han valde både och. I mars när anställningen går ut börjar han således som timanställd på precis samma jobb. Fördelarna? Ingen semester förrän i mitten av augusti.

Husmorstips.

Istället för att måla katrullbotten kolsvart så är det senaste utprövade knepet att koka upp honung och ingefära och sedan koka torrt i en halvtimme. Resultatet blir en fin svartblank yta som är nästintill omöjlig att skrapa bort, varesig med svinto eller osthyvel.

tisdag 20 januari 2009

Minnesproblem.

Nu kommer jag inte ihåg vad det här skulle handla om. Kanske var det att Ogeni fick sova utan lakan under helgens leksandsvistelse. Eller måhända de inköpta barbiesarna som skulle få kläder (som alltså fortfarande ligger här nakna) och bli presenter till leksandsvistelsens bröllop.

I övrigt är jag lite besviken. Lagad mat nästan varje dag har jag fått stå ut med, dessutom har det diskats, nästan en hel gång.

söndag 11 januari 2009

Tvättips.

Vid sköljmedelsbrist är det bra att vara Ogeni, eftersom man då i ovetenskap kan råka använda Ajax allrengöring istället.

tisdag 6 januari 2009

Tvättmode.

Eftersom Ogeni missat sin tvättid har jag tvingats stå ut med nedanstående utstyrsel de senaste dagarna, och bättre blir det inte förrän på fredag.