fredag 27 februari 2009

Kapstöld.

Jaha. Inte går man säker någonstans. Och speciellt osäker går man springandes efter Emo och Ogeni, efter ett riktigt stolkap (utfört av den sistnämnda, konstigt nog) strax norr om Odenplan en tisdag. Bärandes stolkapen alltså. För då kommer civilpolisen och blinkar med blåljusen och misstänker stolstöld. Pinsamt. För dom. Vi fick ju stolar.

onsdag 18 februari 2009

Raktips.

Och varför rakar sig Ogeni sig med min rakapparat istället för rakhyvlar? Jo, för att han inte har råd att köpa några, såklart.

fredag 13 februari 2009

Härligheten.














(Personen på bilden har inget med inköpet att göra)

onsdag 11 februari 2009

Genimani.

Idag fick jag hämta Ogeni utanför en auktionsaffär inne i stan. En takkrona hade inhandlats. Jättefin, på bild. Jättefin på riktigt. Enda felet är att den väger mer än min cykel (på riktigt) och skulle passa bäst i Kristine kyrka. Den var nästan svår att få in i hissen. Till råga på allt är han nu pank. Misstänker säljplaner tillsammans med den andra synthen som nu ligger ute på Blocket.

måndag 9 februari 2009

Tvättgeni.

I helgen bokades det tvättid. Närmaste tid var imorgon klockan 16, en timme innan både jag och Ogeni kommer hem. Den tiden bokades. Väldigt onödigt, eftersom Ogeni lurar ner Carita i tvättstugan idag för att lägga i tvätten.

söndag 8 februari 2009

Matlagningstips.

Twinsen: Ska vi inte reda av det här?

Alice: Varför då? Kan vi i inte ha i mjöl istället?

torsdag 5 februari 2009

Kort- och bankbestyr.

Under helgens TN-vistelse tappades det nyinköpta SL-kortet bort under hemgången. Lyckligtvis tappade även Snöret bort något i samma veva, så att Hanna kände sig tvungen att visa sina hjältetalanger och hittade i alla fall SL-kortet. Hur det gick med Snörets örhängen vet jag inte, men det här handlar ju inte om henne.

Nu har det även visat sig varför Tele2 inte dragit något autogiro sedan Ogeni skaffade abonnemanget för 1-1,5 år sedan. Som ni vet så har abonnemanget varit nära att stängas av och inkasso har inkallats minst ett par gånger. Otaliga påminnelser. Men eftersom pengarna ska dras kring den 5:e varje månad och det ändå inte brukligen finns likvida medel i Ogenis värld så långt efter löning så har det inte varit några konstigheter med det. Men idag, under en vistelse på Internetbanken hittade han till sidan med E-fakturor, proppfull med Tele2-fakturor.

Sen kanske inte Ogeni kan lastas för nästa misstag, men lite roligt är det. Visa-kortet har gått ut (hur han lyckats behålla det så länge är ett historiskt mysterium) och ett nytt har skickats, men inte ett vanligt Visa, utan ett Visa-electron-kort. Extra roligt blir det om dom har bytt kod som skickas ett par dagar senare.

Sist, men inte minst (hade kunnat vara den här sidans största): Laibach skulle spela i Uppsala imorgon, planerna var storslagna, bilen hade bokats och biljetter inköpts. Fram till idag skulle han åka. Fast nu har han ångrat sig, och det är lite synd. För vilket inlägg att få skriva att Ogeni åker till Uppsala på konsert en vecka för tidigt.