måndag 30 mars 2009

Tidsbestyr.

Kan tyckas självklart, men veckan började med den obligatoriska försovasigentimmeeftersomingensagtattdetärsommartid-försovningstimmen.

söndag 29 mars 2009

Inlämning.

Tidigare idag hittade Ogeni en lapp i plånboken.
En sån där med ett nummer på.
"Vad fan är det här för lapp?"
Tänktes det.
Och så var det inte så mycket mer med det.
Tills nu.
När han insåg att det var en garderobsbricka.
Så gissa vem som sitter här med ångest och har åkt hem i minusgrader utan jacka efter gårdagens tillställning på stan?

Matlagningstips.

Efter lite för många tomma ölflaskor återstod endast av kvällen att laga fyllematsvåfflorna. Dömt att misslyckas från början: Resultatet på morgonen visade sig vara ett våffeljärn fyllt med ovåfflig sörja. Kanske inte vidare nyskapande för Ogeniet, förutom att min före detta nästan fulla burk gummiklister stod tom på diskbänken. Om Ogeni bevisat att gummiklister är ett dåligt substitut för ägg, eller om det var lite extra krydda han var ute efter minns inte ens Ogeni.

För övrigt möttes jag vid min hemkomst av två krossade mammafådda glasfat, samt tillhörande blodfläckar på köksgolvet.

Nästa tips är rengöringen av ovanstående våffeljärn: Stoppa i sladden, vänta tills smeten bränt fast.

lördag 28 mars 2009

Jobbtips.

Det som är så schysst med att ha ett bokjobb som klagas på mer än Scanbook är att man kan jobba övertid till 23:30 på en onsdag, för att sedan peaka veckan med ett lördagspass.

lördag 14 mars 2009

Vikariat #2.

Vafan. Här händer ju inget. Så Emo gör sitt bästa för att upprätthålla situationen, på sitt håll i sitt rum hos Kattmamman:
Emo har nämligen konstaterat att det faktiskt går att borra hål med betongborr i betong utan slagfunktionen på. Fast hålet fungerar dock bäst som ett snett pennställ. Det var dock inte möjligt att försöka borra sig igenom betongen med träborren, trots att slaget var på den här gången.

Vi har även hjälpts åt att göra Kattmammans katt lite mera världsvan (dock inte mindre feg) genom att vara oföredömligt oansvarssamma under en kattvaktskväll och råkat låta dörren stå öppen lite för länge efter ett Blocketinköp, utan att märka kattens utpassering, för att 3-4 timmar senare hitta honom på våning fem (tre våningar ner).

lördag 7 mars 2009

Ogeni..

..uttryckte nyss negativa känslor samt kommentarer som protest mot att jag placerat vissa nytvagade och inte alls torkade textilföremål i hans sovmöbel, eftersom de låg i soffan, där jag tänkte tillbringa delar av aftonen. För övrigt ett populärt sätt att torka kläder på här i Rågsved, har jag fått erfara.

torsdag 5 mars 2009

Tvättgeni #2.

(Fast det borde vara mer än 2)

Förra veckan bokades det tvättid (idag), och kläder köptes eftersom de inte annars skulle räcka ända tills idag. Så idag gick Tvättgeni ner. Och kom upp efter fem minuter, eftersom tvättiden var igår.

(1,5 fanns också, efter påtryckningar från nedanstående kommentator.)

måndag 2 mars 2009

Spartips #6.

Bättre än att köpa två (par) sänggavlar på nätauktion är att tro att man köpt två (par) sänggavlar på nätauktion. Tills man några timmar senare inser att auktionens sluttid inte alls var den trodda, utan en timme senare, och såklart då blivit överbjuden. På så sätt slipper man ta bilen in till stan och hämta åbäket bara för att lagra det på vinden i väntan på bättre sängtider.

Spartips #5.

Missade en viktig ekonomisk detalj i nedanstående inlägg, nämligen att Ogeni under TN-besöket blev utan öl, då den skulle innebära en utgift på 62 kr, medans likviditeten endast låg på 60 kr.

söndag 1 mars 2009

SL-bestyr.

Det här med SL-kort och vin är ingen bra kombination. Efter gårdagens TN hittades inte kortet, eftersom det låg på en annan plats i plånboken än vanligt. Köpa mobilbiljett för 25 kr? Nejdå. Vi köper en remsa för 180.

För övrigt ogillades onykterheten av TN-vakten, så besöket blev någon timme försenat via en tillnyktringsburgare med kaffe.