fredag 31 juli 2009

Telefonens återkomst.

Efter inte alltför många försök har
telefonen nu lagats, eller i alla fall nästan.
Endast ett par skruvar med ihophållande funktion föll offer för avknipsaren till fördel för en fungerande knappsats och ett okrocktestat nästan fastsittande skal.

Dolda tillgångar.

Nu efter några dagar börjar det krypa fram. Nu senast visade det sig att den bärbara Ogenidatorn delvis fått ändrade knappfunktioner till följd av inkoppling av nördmusen som normalt används i spelmaskinen.

Vidare på samma tema är min datorskärm numera utlånad till en icke namngiven person boende vid Gullmarsplan. Lovord yttrades om en återkomst om ett par veckor, men såvida inte skärmen får ben med tillhörande tunnelbanekort och vägbeskrivning så har jag svårt att tro att tidsramen för hemkomsten håller.

Kureringsförsök.

På grund av (tyvärr) väldigt opinsamma omständigheter har Ogeni ordinerats penicillin för kurering, bestående av några veckors eftermaten-kapslar, som man av namnet kan anta ett förespråkat intag efter varje måltid. Problemet är det stora antalet kapslar som ska tas, och att minneskapaciteten tvivelaktigen ökat under rådande halsinfektion.

Så hurvida effekten av detta mer eller mindre sporadiska intag av eftermaten-medicin ter sig lär visa sig, alternativt inte alls visa sig.

onsdag 29 juli 2009

Semesterresultat.

En Ogeni ensam hemma under några semesterveckor tordes lätt kunna resultera i mängder med material för skrivandets ändamål, men jag känner mig lite besviken. Inte ens blomvattnandet misslyckades, även om det inte egentligen är Ogenis förtjänst, utan två andra inryckande hjälteinsatser, nämligen Emo och Latexkvinnan.

Helt tomhänt blev jag dock inte vid hemkomsten, utan kunde dokumentera oidentifierbara permanenta fläckar på ena högtalaren.

Spartips #7.

I ett ytterligare steg att skapa sig sitt ekonomiskt oberoende liv görs intensiva försök i att minimera den enskilt största hushållsutgiften till nära nollstrecket, nämligen topsen, som i de allra flesta fall läggs tillbaka in i badrumsskåpet, eller i vissa fall på tvättstället, otvivelaktiktigt i väntan på återanvändning.

torsdag 9 juli 2009

Kändisrykten.

Storstadsryktena säger att den dåvarande lätt fuktskadade nyinköpta telefonen numera även är lätt krockskadad via ett spontant krocktest under en aggressionsutövning.

söndag 5 juli 2009

Festivalinlägg.

Det är ju alltid lite obehagligt med nya telefoner som fungerar som de ska. Alla funktioner, alla knappar fungerar. Kan lätt skapa förvirring. Det kanske är därför som den i onsdags nyinköpta telefonen tappades i en hink med vatten under rådande Arvika-festival. Så nu kan Ogeni andas ut igen, eftersom några av knapparna numera inte fungerar.

onsdag 1 juli 2009

Planeringstips.

Det som är schysst med att packa dagen innan och ta det lungt är att man kan låta bli och istället irra runt förvirrad, stressad och irriterad som en knarkare i lägenheten, timmen innan avgång i ett sista försök att i alla fall komma ihåg hälften av skräpet som ska med.