måndag 31 augusti 2009

Problemlösning.

Slutar ljudet i datorn att fungera finns två lösningar.
Den ena är att med sin datorkunskap på civilingenjörsnivå konstatera ett trasigt ljudkort, och kort därpå buda hem ett nytt på Tradera.
Den andra, lite mer komplicerade lösningen består i att dagarna efter Traderaköpet låta sin Battlefield-spelande granne bruka den fortfarande ljudlösa datorn, och på ett avancerat sätt höja ljudvolymen med musens volymknapp.

söndag 30 augusti 2009

Tålamodsprov.

Blir söndagsmorgonen lite tråkig kan Ogeni tipsa om att tappa snabbkaffeburken i köksgolvet för att sedan hälla i den sista härskna mjölken i kaffet och titta på hur det skär sig.

Uppdatering, 2 timmar senare:
Numera har Ogeni hål i fotsulan efter ett köksbesök.

torsdag 27 augusti 2009

Snällhet..

..är när Ogeni rekondar min rakapparat i badkaret. Nu vet jag dessutom att den är vattentät minst en gång.

lördag 22 augusti 2009

Uppföljning #2.

Konstigt nog hittades nycklarna i byxfickorna ett par dagar senare.

fredag 21 augusti 2009

Bäddlösning.

Efter tvättandet i förrgår då sängkläderna åkte med står Ogenis skogsmetalsäng obäddad och oanvänd. Istället är gästsängen kidnappad, pga dess defaultbäddade egenskaper.

onsdag 19 augusti 2009

Uppföljning.

Jag är inte den som inte kan erkänna mina misstag, att jag haft fel. Dock är det lite med klumpen i halsen jag tvingas abdikera från mitt tidigare engångsinlinespåstående. Efter att de sedan i slutet av maj långtidsförvarats i bilen kan det konstateras att även Ogenisinlinsen var flergångs. Tvåveckors nämligen.

tisdag 18 augusti 2009

Borttappad förvåning.

I snart två år har jag varit förvånad. Förvånad över antalet gånger ogeninycklarna tappats bort, nämligen aldrig. I alla fall inte till den nuvarande residensen. Men idag, när reservnyckelsinnehavaren Emo väcktes 06:00 av ett oplanerat nyckellöst Ogeni vid dörren, kvävdes min förvåning till döds, och jag kunde fortsätta mitt liv som vanligt igen. Känns skönt.
Återkommer eventuellt med ett tillbakatagande av ovanstående om statusen skulle förändras.

måndag 17 augusti 2009

Telefonföljetongens fjärde och sista del.

Om telefonen fått sig ytterligare vattenbad eller utsatts för kompletterande krocktest är ännu inte avslöjat. Det som däremot kan det avslöjas (nåja, det krävs ju inga större djupgrävningar) är att den efter 1-2 månader efter inköp fått sin inte helt oväntade förtidspension, eller snarare slutgiltiga dödsattest och begravning.

Men misströsta inte slutet på ovanstående följetong, självklart påbörjas en ny för att inte skapa besvikelse: macen har nämligen åkt i golvet och har börjat uppvisa narkoleptiska tendenser.

Matlagningstips #3 (borde vara högre nummer).

Kolla i skåpet där vetemjölet står om du inte vill göra oätlig rågmjölsbaserad pizzadeg vars enda användningsområde är soppåsutfyllnad.

lördag 15 augusti 2009

Förenklad logistik.

I ett till synes försök att minimera fraktvikten från jobbet och hemmet lämnar Ogeni ibland kvar matlådelådan på det förstnämnda vilket skapar ett värdefullt och användbart matlådelocksöverflöd i det senare. En kompenserande motviktsaktion sker ibland, då med omvänt händelseförlopp, dock ej i tillräcklig omfattning för att tillintetgöra all form av överflöd.

fredag 14 augusti 2009

Extra ljudeffekter.

Här nöjer vi oss inte med filmer med tråkigt gammalmodigt surroundljud. Här i Rågsved kan tittaren även erbjudas nagelknaprarljud i stereo från högtalare Ogeni och Emo. Jag vet inte varför, men direkt det är film ska det knapras. Kanske istället för popcorn? Kanske måste minst ett hekto naglar knapras sönder per film för att inte göra nagelguden besviken?

torsdag 13 augusti 2009

Inte kattpiss.

I snart en vecka har jag gått och funderat varför det luktar kattpiss på toaletten, trots att Latexkvinnan lämnade oss i söndags tillsammans med hennes två kattpissproducerande varelser. Och trots att den rena kattsanden ligger i en påse, trots att golvet är tvättat och toaletten är spolad (flera gånger faktiskt), så luktade det bara mer och mer.
Det jag borde ha börjat med var att leta efter de ruttnande kräftstjärtar som efter helgens kräftslemmande lämnats i badkarskorgen av min extremt mycket sämre hälft.

En förklaring till ovanstående kan krävas av skithalvan själv, alternativt av Emo genom att fråga varför ägg och badkar passar så bra ihop.

torsdag 6 augusti 2009

Skitbeslut. Och beslut.

Inte alla beslut är av ondo. Dock föregås det oftast av ett dåligt. Det dåliga den här gången bestod av en otroligt ful och rostig kista som Ogeni släpade upp från grovsoprummet för några månader sen, för att kunna lägga all sin rumsskit* i.




























Exempel på rumsskit

Idag såg han möjligheten att återgälda detta skitbeslut med att ta ett nytt beslut**, nämligen att slänga inte bara kistan, utan även all innehållande rumsskit, som ändå aldrig används.


* Rumsskit: Allt inköpt skit som aldrig används men av någon märklig anledning ändå sprids ut på golvet direkt efter storstädning.

** Beslut: Även kallat ogenibeslut, dvs ett beslut som högst troligt inte kommer att verkställas.

lördag 1 augusti 2009

Följetongen fortsätter..

Den nästan lagade telefonen visar sig vara mindre och mindre lagad ju längre tid den är lagad. Eller olagad. Batteritiden är nämligen, om man har tur, nästan en hel dag numera. Antagligen inte långt ifrån den gamla asfaltshackade.