söndag 31 januari 2010

Tjatig klassiker.

Definitivt inte första gången tvättiden bokas på fredag i tron om att det är lördag och därmed försöka tvätta en dag för sent.

onsdag 27 januari 2010

Lurendrejeri.

Först luras jag och Synthkvinnan ut på en skabbig synthkryssning, som bokas och betalas. Dagen efter inser Ogeniet sin oekonomiska status, det vill säga att han inte har råd med kommande veckas skabberi. Däremot har han inte råd relationsmässigt att dra sig ur..

Twisten i början av januari har också drabbats av samma öde, nämligen en uppenbarelse om att en festivalkostnad på en halv månadsinkomst för studentgeniet (faktiskt, eftersom matten otroligt nog är avklarad och godkänd) utan sparpengar inte riktigt går ihop om man dessutom måste betala hyran och eventuellt äta.

Detta skulle kunna ses som annat än ogenialitet, eftersom det verkar finnas ett litet, om än väldigt sparsamt, utrymme i Ogenilivet för försök till någorlunda ekonomisk balans.

onsdag 20 januari 2010

Oljeapa.

Förra veckan oljades köksbordet in, utan Ogenis medverkan. Antagligen kände han sig därför avundsjuk och passade idag på att olja in köksgolvet med en hel flaska matolja. Även hallgolvet och badrumsgolvet fick sin beskärda del, hur nu det gick till. Lika kul att torka upp det var det tydligen inte, eftersom tydliga rester vittnade om dagens tidigare partaj.

måndag 18 januari 2010

Arkeologiförsök.

Och så har ännu en fin, den här gången mammafådd smörkniv gått i graven under ett av Ogenis intensiva utgrävningsförsök i bregottpaketet.

söndag 10 januari 2010

Däckstöld?

Nä. Men lite orolig blev han alltid, när Ogeni efter julhelgen i Falun kom hem och insåg att vindsförrådet stått olåst hela faluvistelsen. Oron berodde på att de fem förrådsboende bildäcken var fem, och inte ett för Golfen jämt antal. Dock var däckantalet även innan olåsningen fem.

torsdag 7 januari 2010

CSN-favorit

Ett intet ont anande Ogeni satt den 25:e en vacker vårmånad och förväntade sig färska CSN-pengar att snabbt göra slut på. Ett intet ont anande Ogeni fick endast en fjärdedel av förväntade CSN-pengar, och månaden såg ut att bli en fjärdedel så kul. Anledningen visade sig vara ett av Ogeni skrivet felaktigt datum på den beryktade studieförsäkran, med ett par mindre CSN-utbetalningar som följd. En energisk ovilja att kontrollera utbetalningsbesluten som fås efter inskickade studieförsäkran bidrar även till inläggets material.

onsdag 6 januari 2010

Inte navelludd.

Badkarsludd, en inte helt sällsynt företéelse i det rågsvedsiga hemmet, bestående av till exempel skit från en gammal spegel som av någon outgrundlig anledning spolats rent efter en halv evighet i dammskam.

Dementi.

Ogeni motsätter sig å det strängaste att vara en av nyckelpersonerna i den omskrivna trestegsfunktionen. Således leder det oss fram till ett mystiskt hyttgatevikariat.

En lite twist.

Förvånande, och lite misstänksamt var det när det enda lediga centralt belägna uppehället i Leipzig under vårens WGT-festival visade sig vara ett hotell med hostelpris. En bokning för tre och betald oåterkallerlig deposition senare hittades hotellets rätta adress, tre kilometer längre bort, och lägenheten är nu proppfylld med könsord.

fredag 1 januari 2010

Trestegsfunktion.

Tack vare en av mammorna blev jag en vandrande (dock trasig, ovandrandes) leksaksgris rikare.
Tack vare mig själv och teaterhoran återfick den ovandrande grisen sin vandringsfunktion.
Tack vare Ogeniet fick den vandrande grisen en mycket allvarlig benfraktur, vilket omöjliggör framtida vandring.