onsdag 29 september 2010

Pannkaksdörr

Tur att köksdörren efter tre år av någon oförklarlig anledning återmonterats med argumentet att köksmästaren under matbestyren vill kunna stänga in sig. Tur också att brandvarnaren testas vid pannkakstillverkning eftersom dörrens stängningsfunktion verkar ha hakat upp sig, alternativt vara svårförstådd.

söndag 26 september 2010

Tankar

En god tanke är att lämna nycklarna hos Långlars i Borlänge när det är utgångsdags, en mindre är att dessa lämnas kvar när det är dags för stockholmsfärden. Men här kommer den innovativa förmågan fram och skapar en tredje tanke, oklar placering på godhetsskalan, nämligen att efter halva hemresan svära friskt om den felaktiga nyckelplaceringen, för att tre dagar senare göra nyckelfynd hemma i random ryggsäcksfack.

fredag 24 september 2010

Misslyckat aspiranteri.

Efter att noggrant ha studerat en komnuöppnarviochsäljercyklartillhalvaprisetannons beges det en tidig morgon med ankomst klockan sju till affären i Solna, och möter inte bara en nyöppnad cykeltillhalvaprisetcykelaffär, utan även inte helt oväntat halva Stockholm, som också gjort samma noggranna efterforskningar som vår cykelaspirant.

torsdag 9 september 2010

Kombinationsresa.

I ett försök att ta sig snabbt och ofolkligt till plåsterkåken i Solna en tidig septembermorgon satte sig Ogeni i golfen och drog iväg. Gick bra tills södra länken delar sig i två, en rätt och en fel. I rätt ingår en oskamsen tjugominutersfärd med måltiden halv åtta. I fel ingår det en osedvanligt och föga upphetsande trafikstockning söderut, för att sedan bana ut i ännu en felkörning i random bostadsområde och därefter avslutas på en parkeringsplats i Älvsjö och kapitulation i form av pendelpåstigning med avslutande bussfärd och ankomst lagom till niofikat.

onsdag 8 september 2010

Konsertförsök.

Uppenbarligen ska jag förstå att det spelas väldigt mycket Pink Floyd i Ogenis hörlurar och därmed inse att jag borde fråga om han ska med på den stundande Roger Waters-konserten som det beställdes biljetter till för två veckor sen, men som nu för Ogeni blir lite mer svårtillgängliga förutom eventuella halv(hel?)taskiga långtbortfrånscenenplatser.

onsdag 1 september 2010

Rekordförsök.

Jag börjar misstänka vissa religiösa tendenser i den numera påsidornarakade blonderade krulltotten. Misstankarna grundar sig på en till synes övernaturlig tro på att lönekontots likvida medel vore eviga. Vilket i och för sig inte är någon nyhet, men lite orolig är det naturligt att bli om allt är slut efter en vecka. Och dessutom efter ett misslyckat försök att öka medlen via fondkontot pga Tele2:s autogiro-dragning den 5:e.