söndag 31 oktober 2010

lördag 30 oktober 2010

Kvasicykel

Sedan långt tidigare finns klara samband mellan Ogeni och planerade cykelinköp, som dock flera gånger falerat, men denna gång på ett lite annorlunda sätt. Löning inträffade och genast gjordes diverse inköpsplaner, eftersom kontoinnehållet ändå förverkas ett par veckor efter löning. Verkar Ogeni ha fått för sig. Och en cykel stod högt på önskelistan, ända tills insikten slog in om att den stundande vintern vanligtvis inte brukar innebära överdrivet fördelaktiga cykelförhållanden, speciellt inte med sina två mil till jobbet, så hjulbaserade inköpsplaner senarelades till den tid då värme, sol och medvind ständigt råder. Men en november utan trampbaserade inköp är ingen riktig november, så därför begav sig delegationen till cykelfabriken för inspiration, för komma hem med endorfinrus i kroppen av att vara lycklig (skamsen, enligt de flesta) ägare av en trampbaserad torkställning, ni vet en sån där tv-shopsinspirerad ståochflämtaframförtvnmaskin, som enligt tillverkarna skapar anoreximage på nolltid. För att fira lägenhetens numera i särklass fulaste inköp gjordes jungfruturen med begynnande halsont, med två dagars sjukskrivning som följd.

onsdag 6 oktober 2010

Musikaliska ambitioner

Som en liten morgonsuprise "glömde" den senaste bilanvändaren tala om att golfen tre dagar tidigare konverterat till takthållare i ett sambaband. Kändes riktigt avslappnat att åka tysk maracas till jobbet kl 05:00 och bara vänta på att resten av orkestern skulle anlända.

tisdag 5 oktober 2010

Brända tankar

Tankeverksamheten gick på högvarv när ugnen skulle räddas från den överkokande lasagnen och en pappersklädd bakplåt placerades våningen under. Trolig tankeöverhettning misstänks då större delen av den överkokande lasagnen rann utanför plåten och skapade en angenäm pöl av fastspänt myspys. Men plåten då, tänker ni? Jodå, lite hamnade på den, mestadels utanför pappret och skapade matchande pölar även där.

lördag 2 oktober 2010

Välkommen hit.

Som en liten kombination av välkomstpresent åt den billånande flyttbjörnen och försök i att skapa atmosfär försöker Ogeni i flera dagar skapa mysbelysning på parkeringen genom extra flitig kupebelysningsanvändning. Nu vet vi i alla fall att det är meningslöst att köra puttaigångtricket på glofen.

fredag 1 oktober 2010

Strategi

Nu när den obetydligt använda juicepressen skåpspensionerats har tomheten på köksbänken tilltagit, så därför passar det utmärkt att en ersättande sodastreamer införskaffats för att fylla tomrummet som bänknötare, eftersom den sedan någon månad har soppatorsk, trots gratisutbyteserbjudande i inköpsaffären.