tisdag 22 februari 2011

Matlådemysterium.

Med ovanstående rubriksavslöjande blir det svårt att chockera läsarna med nedanstående inlägg, och förmodligen krävs det varken ingenjörsmaterial eller en vi-i-femman-vinst för att gissa sig fram till att det handlar om en envägstransport av matlådor med slutdestination Karolinska Sjukhuset som eskalerat de senaste månaderna. Länge har matlådelocksantalet överskuggat matlådelådeantalet med minst det dubbla av just den anledningen, men nu börjar även kompletta kit försvinna i någon slags oförmåga till hemtransport. Av ett dussin lådor kvarstår nu bara två, plus ett antal lösa lock som ligger och skräpar.

Intressant är även vissa gånger som ansträngningar sätts in för att få hem kvarlevorna, då vissa lådor helt uppenbart aldrig tidigare satt sin fot i Rågsved, inte heller medföljande lock som alls inte passar med flera centimeters felmarginal.

söndag 20 februari 2011

Fattigjonets

Sommarens tyska festivalbesök är redan planerat, biljett är troligtvis inte köpt, men vandrarhemsbokningen genomfördes i panik för någon månad sedan när insikten om att även andra festivalbesökare även detta år är ute efter liknande sovmöjligheter. Handpenningen betalades, och allt var frid och fröjd, ända tills förra veckan då vandrarhemsbokningen ville ha resten av pengarna, vilket skapar problem då det inträffade den luspanka delen av månaden och några fyra tusen finns ingalunda på något konto i Ogenis ägo. Däremot utgjorde inte detta något hinder för den automatiska dragningen, så Ogeni är nu inte bara rekordfattig, utan även rik på vetskapen om hur mycket det går att ligga minus på sparkontot.

fredag 18 februari 2011

Fritidsaktivitet.

Stora planer fanns på att festa till fredagskvällen med en snowboardaktivitet. Kängorna provades, snowboarden hade lånats, bilen bokades och sällskapet var villigt. Fredagsmorgonen kom och allt var frid och fröjd, ända tills tanken slog till om att det troligtvis var snö, vinter och minusgrader även i flottsbrobacken, även om den ligger ända nere i Botkyrka. Denna tanke kopplades kvickt ihop med vetskapen om att vinteranpassad ramlaibackenklädsel varken fanns i garderoben eller på inköpslistan, varpå hela tillställningen ställdes in.
Istället ägnades fyra timmar åt att städa folkmetalrummet, diska två kastruller, en stekpanna och lägga resten av den smutsiga disken på tork i en bunke.

fredag 11 februari 2011

Oklar diskstrategi.

Av någon anledning stod fritering på helgens ogeniagenda, trots avsaknaden av en underlättande fritös. Vad som friterades, hur och för att inte tala om resultatet är tvärtemot all sannolikhet ointressant, utan huvudnumret kommer i form av den efterföljande helt oväntade diskningen som påbörjades med frityroljeindränka köksatteraljer, för att efterföljas av allehanda glas och plastbunkar. Så ett tips till nästa gång är att låta bli att slösa på vatten och diskmedel och istället pensla frityroljan direkt på disken.

tisdag 8 februari 2011

Mattorkar

Ogeni är i det närmaste obegränsad i sin försjusning av köksmaskiner, allt går ju så mycket bättre snabbare och snyggare då. Speciellt när kolsyremaskinen i sedvanlig ordning står tom sedan någon månad, mixern sedan några veckor (månad, hur ska man kunna hålla reda på?) ser ut

såhär, prydd med oidentiferbar intorkad blodröd vätska som jag tråkigt nog inte kan luktdemonstrera i det här mediet,
















och en juicepress vars ganska vanliga utséende den här gången utsmyckats med helgens intorkade aktiviteter.











Allt som (tur) hindrar honom från att utöka sitt mobbade bestånd till att inkludera bänkdiskmaskiner, espressomaskiner, minitvättmaskiner, fritöser och andra motordrivna matintorkningsdetaljer är såklart det ekonomiska. Om det nu var någon som undrade.

Om att äta sig smal.

Tveksamt om GI:n fortfarande gäller, när jag kom hem i söndags åts det friskt av tågresans kvarvarande skumbilar.

onsdag 2 februari 2011

Ah!

Just det. GI-dags igen sedan ett par dar.