tisdag 31 maj 2011

Fönstertips

Finns en smart grej på nya moderna fönster som gör att fönstret kan vara öppet utan att slå fram och tillbaka vid korsdragshändelser. Kallas fönsterhållare. Och det räcker inte med att den ligger emot fönstret, utan hela hållaren måste sitta i fästet för att effekten ska vara märkbar.

Misstänker att det är samma ovetskap som bidragit till att olivburken återigen tömt sitt flytande innehåll i kylskåpet .

lördag 28 maj 2011

Smedrapport

Visade smedkollegan idag hur klockan ställdes in när mobilen frågade om tiden efter batteriurtagning.
Visade sig inte vara svårare än att bara skriva in tiden i den automatiskt uppkomna tidrutan.
Visade sig att det resulterade i förvåning från smedsidan.

Efter senaste svaret "Jasså, har någon lagt in det på gåggel?" på min uppmaning att googla tänkte jag att guldkornen bland smedcitaten borde skrivas upp någonstans. Och nej, det gör inte saken bättre att ha datan avstängd över natten vid feluppkomster, felavkomsten ökar inte proportionellt med avstängdtiden.

fredag 27 maj 2011

Falskt alarmbonus

Falskt alarm på föregående inlägg. Innehållet visade sig bestå av en fjortonkronorsräkning för färgprov inför framtida lägenhetsfärgläggningar. Tydligen sysslar Svea Inkasso även med oinkassoinriktad faktureringsverksamhet, och ett troligt scenario torde vara att inkassokuvertet rutinmässigt valdes när den aktuella mottagaren dök upp i fakturasystemet.

Men som bonus står det istället en nyinköpt sekretär i hallen , förvisso prutköpt, men dessvärre med tre av fyra lådor låsta, inklusive den stora luckan. Tyvärr hade Ogeni vid inköpet kännedom om avsaknaden av nyckeln, vilket var väldigt synd på en annars så potentillt fantastisk historia.

Fredagsmys

tisdag 24 maj 2011

Nödvänderi

Intelligenspoäng och applåder till personen som köper Ikeas absolut sämsta matlådor vars lock har den hösta tänkbara tveksamma passformen ni kan föreställa er, sitter och klagar på kökets avsaknad av mat pga panktillstånd för att sedan koka ris till 10 (!) personer, värma lite färdigsås, äta en portion och lämna allt, förutom ett par komboportioner, på spisen för torkning och dagenefterdeponi .

lördag 21 maj 2011

Ostkunskap

Flyttade just in osten i kylen efter Ogenis omsorgsfulla brödkorgsplacering.

fredag 20 maj 2011

Fredagsmys

Förra onsdagens rapport visade sig endast vara lightvarianten av dagens bidrag till fredagsmyset. Helt enligt tidigare kreditgodkända inköpsplaner har sängköpet i dagarna verkställts efter beslutssvårigheter vid madrassval, med resultatet att ena dubbelsängshalvan valdes mjuk, och den andra hård. Att öka kreditgränsen visade sig däremot inte vara några som helst problem, så i samma möbeltransport kommer även den nya soffan. Men då ingår faktiskt emballagedeponering.

Kan tillägga att den nuvarande manchestersoffan ändå skulle ha stannat i Rågsved, men nu har Ogeni snart en alldeles egen okombofinansierad soffa att skaffa ett soffbord till. För köksbord fanns det inget intresse av, eftersom han enligt egen utsago ändå aldrig äter där, trots att brödsmulor och diverse annat matkladd sällan är sällsynta där.

onsdag 18 maj 2011

Bildlig framgång

Förra årets spontaninhandlade avbetalningsköpta och av Snöret mobbade systemkamera har numera ett högst begränsat användningsområde efter att laddaren spårlöst försvunnit. En framgång, får sägas, till skillnad från de två tidigare söndertappade fotoapparaterna.

tisdag 17 maj 2011

Återvinningsbestyr

Vi har ju inte ens avklarat fyra år tillsammans i Rågsved, så det kanske inte är så konstigt att Ogeni fortfarande inte har koll på att plastförpackningar inte slängs bland metallen. Eller glasflaskor bland panten. Eller tidningar bland förpackningar och vice versa.
Att vi inte ens har, eller någonsin haft en tunna för plasten (förlåt, Garnet) gör inte delar av ovanstående mindre underligt.

måndag 16 maj 2011

Koltillverkning

Matlagning i det rågsvedska hemmet kräver ibland oväntade matlagningsrutiner, för trots att Ogeni enligt egen utsago lärt sig att undvika fenomenet återfinns ibland lämningar efter tidigare matlagningsprojekt i form av sporadiska matöar på ugnens botteplåt, vilket skapar osande förkolnade överraskningar vid senare uppvärmningstillfällen som får den sedvanliga brandvarnarutlösande pannkakstillverkningen att framstå som obetydlig.

söndag 15 maj 2011

Vuxenskola

Kanske kommer framtida inneboenden vara tacksamma över att Ogeni fått lära sig vilka åtgärder som vanligtvis tas till när toalettens insida är allt annat än snöfärgad.

Velocipedsrapport

Inte heller i version tre av cykelföljetongen visar på någon ljusning, då det helt oväntat visat sig vara så jobbigt att framföra en trögtrampad tjugofemkilosvelociped att den inte förtjänar mer än en Blocketannons efter att den blivit hemskjutsad i jourbilen två månader efter premiärturen.
Kan tillägga att Emo ligger i framkant och redan sålt sin.

onsdag 11 maj 2011

Flyttinköp

Eftersom stora delar av bohaget flyttar ut om en månad är det körigt för inköpschefen. Vad är det då som införskaffas när insikten om att avsaknaden av glas, tallrikar och katruller kommer göra hyllorna ovanligt lättstädade? Eller varför inte ett köksbord och några gardiner? Nej, först och främst prioriteras nya badlakan och sängkläder, vars föregångare ändå skulle ha stannat i Rågsved.

Dessutom har det Ogeniköpta palmträdet omsorgsfullt balkongplacerats och därmed dömts till döden genom frostskador på nätterna och överhettning på dagarna.

onsdag 4 maj 2011

Parkeringstips

Istället för att parkera på den lediga platsen bredvid Glofen med jourbilen är det bättre att använda tvättplatsen 40 meter närmare porten och hoppas på jourinsatser inom de närmsta timmarna. Men gissa vad som händer om jourinsatsen uteblir och ersätts av parkeringsvakten?