onsdag 23 december 2009

Diet.

Tog inte många motfalunmil innan Ogeni beslutar sig för att förtvätta (och sig själv) bilgolvet med en hel nyinköpt cola.

Julgeni.

Såklart kan inte Ogeni belastas när julen får firas fattig och utblottad, eftersom ingen talat om för honom att CSN-pengarna kommer i januari efter att studieförsäkran lämnats in. Alltså om flera veckor. Såklart inte heller hans fel att inkorgen är full med spam så att mailet som beskriver just detta ovan beskrivna scenario inte kunnat läsas.

söndag 20 december 2009

Desserttips.

Ett utdrag från gårdagens ogenibaserade tvårätters.














Notera, äkta vanilj!

lördag 19 december 2009

Innovation.

Vet inte om det är favorit i repris, med tanke på att det inte är första gången. Men sedan några veckor tjänar gästsängen som Ogenis nya klädgarderob. Kan ju ses som en uppgradering mot tidigare
lösningar på det eviga klädproblemet.

tisdag 1 december 2009

Inte lätt alls.

Som rubriken. Ogeni vaknar för sent som vanligt. Irrar nyckelletandes runt i lägenheten i tio minuter. Som vanligt. Vad som inte var som vanligt är att Emo skulle flyttlåna bilen idag, och tog därför bilnycklarna igår. Att Ogenis hemnycklar satt fast på samma knippa reflekterades det tydligen inte över.

söndag 29 november 2009

Parkettbad.

Efter att motstridigt ha lyssnat till uppmaning att inte moppandes blötlägga parketten med ajaxvatten tar Ogeni microfibermoppen som i värsta fall ska fuktas lite, dränker den i badkaret och ger sig sedan på den stackars ekparketten.

torsdag 26 november 2009

Potential.

Lite roligare hade det varit om Ogeni inte kollat sina skolpapper, utan fortsatte tro att praktiken var slut den här veckan för att inse sitt misstag vid måndagsankomsten i skolan.
Nu blev det tyvärr inte så, men potentialen var det inget fel på.

onsdag 11 november 2009

Överraskning?

Efter en vecka bortomstans möttes jag vid hemkomsten endast av ett halvt dussin tomma kylskåps- och påbordenförpackningar utspridda i köket. Ogeni utförde till och med en heroisk diskinsats, med nästan ren disk som resultat.

tisdag 27 oktober 2009

Kvällsbestyr.

Kommer strax innan fem och meddelar Ogeniet att bilen övernattar på verkstaden en natt eller två. Dock inte pga någon ogeniinsats, utan snarare skruttbilssyndromet. Fem timmar senare tvingas jag hindra ett halvstressat Ogeni på väg ut med bilnycklarna, som han dessutom först inte hittade eftersom de gått och gömt sig i lökkorgen.
Så nu lurades Latexkvinnan till en onödig Rågsvedstripp från Norsborg, för att komma hem tomhänt utan loppisfynden som långtidsförvarats i Golfen de senaste månaderna. Dessutom lyckades han bli utelåst i samma veva.. (..och varför i hela friden slutar portkoden att fundera kl 21.00?)

söndag 25 oktober 2009

Snöretcover.

Vårt Ogeni tar en sväng i nöjeslivet en vanlig lördagsnatt. Förnöjd tar han tunnelbanan hem, och börjar förvirrat omfördela penningvalörerna från plånboken till jackfickorna inför kommande kebabinvestering. Någonstans där gick det fel, för när Ogeniet vaknade på söndagsmorgonen var plånboken spårlöst borta, och nattens minnesfragment var knappast till någon fördel i sökandet.

Ett oräkneligt antal svordomar och en visakortsspärrning senare letas det på golvet i folkmetal-rummet, den här gången i samarbete med grannemon. Och där, under något random junk hittas den.
Lite oväntat, för i vanliga fall hade den legat i ena byxfickan.

Juicetips.

Istället för att använda den motordrivna juicepressen så kan man köpa färdig färskpressad apelsinjuice på flaska.

söndag 18 oktober 2009

Väckningstips.

Vaknar som vanligt tio i sex, går upp och klär på mig. Tar en tur ut i vardagsrummet under tandborstningen och tänder därmed taklampan i ett annars nästintill kolsvart rum. Hör vaga grymtningar från gästsängen, tittar dit och ser ett halvsovande Ogeni med täcket ovanför huvudet.
Tydligen var den egna sängen på kvällen fylld med kläder och därmed obrukbar som sitt huvudsyfte.

lördag 17 oktober 2009

Festtips.

För att göra det lite mer spännande vid besöket i grottorna bakom slussen efter klubbkvällen passar Ogeni på att spexa till det med att ramla fyra bergväggsmeter rakt ner i berggolvet. Helt mirakulöst och oogenimässigt skadar han varken sig själv eller sina lackbyxor, enda åkomman visade sig vara en veckas ontikroppen-gnäll. Hade varit en snygg avslutning på kvällen att behöva ringa ambulans med tillhörande vinkelslip och hissbår.

onsdag 14 oktober 2009

Sämst.

Vad är det här för sämst kabelihopsamlingslösning?

Ogenikonkurrens.

Fick en lapp i brevlådan förra veckan om att alla cyklar i cykelrummet ska märkas upp, för att undvika en deportation till cykelkyrkogården. Så nu tänker ni, att Ogeni såklart glömt bort det hela och numera är en cykel fattigare? Antagligen hade slutklämmen på historien utfallit precis så, om inte Ogenicykeln redan var borta när den skulle märkas upp, alltså innan slängdatumet.
Frågan man kan ställa sig är om det verkligen är Ogeni som är ogeniet i det här fallet, eller om är det om möjligt existerar ett större ogeni i Rågsved som tar sig in i cykelförråd och stjäl den mest slutkörda och Ogenibehandlade cykeln..

måndag 5 oktober 2009

Stoppinstruktion.

Sluta upp med att gå runt i kalsonger i lägenheten och väldigt odiskret gnälla över hur kallt det är.

lördag 3 oktober 2009

Upplysning?

Om någon känner sig villig att tala om för Ogeni att man faktiskt går till H&M för att KÖPA kläder och inte LÄMNA så skulle det antagligen uppskattas av Carita, som numera är en huvtröja fattigare. Inte mindre förvånande blir det av att några kläder inte ens provades..

fredag 25 september 2009

Mest fel.

Rätt att inköpet på Bolaget stämde överens med tanken. Fel att tanken bestod av ruttna jästa russin, som maskerades med ett inte lika jäst cherrylikörigt namn (Cherry alltså, för er som är lite dumma ikväll).

(Sherry såklart, för er som var dummare än mig igårkväll och inte räknade ut det själva.)

tisdag 22 september 2009

Praktiktaktik.

Ogeni lever i plaktikplatssökartider, och för att underlätta när numret till rätt person på rätt företag till slut kommits över skrivs det ner på en avriven tidningsbit som läggs bland all annan skit på köksbordet som Ogeniets städerska i all hast deponerar i hushållssoporna.

torsdag 17 september 2009

Rikedom i glömska.

För att förhindra inkasserande av rikedomar glöms 50-kronorstrisslottsvinster bort tills bästföre-datumet gått ut. Duger då inte ens som toapapper.

onsdag 16 september 2009

Gammal Idioti.

Över ett år sen var det senast, men nu är det tydligen dags igen. För tredje gången.
Sallad, bacon och tomater.
Det är såklart GI-diet på gång.

Stasigeni.

Hälften av lägenhetsinvånarna är insnöande på stasimode (mannen på bilden har inget med dumheten att göra) och beställde därför en moderiktig stasiuniform. Uppmärksamma läsare kan snabbt via länken konstatera att paketet som kom endast innehöll en jacka och inte en komplett uniform som förväntat. För att åtgärda detta missöde beställdes därför en hatt som visade sig vara för liten, varpå en ny beställning gjordes på en var för stor, dock mindre för stor än den mindre var för liten. Än har inga för små byxor synts till.

Spartips #8.

En eloge till det ogeni som diskat kökets (förvisso egenförvållade) enorma diskberg. En mindre eloge till det ogeni som samtidigt glömde bort att använda diskmedlet och skapade på så vis en enorm hög nästan diskad ganska flottig disk.

Efterskalv.

Som ett resultat av tidigare missöden har ex-svärmors (dock inte mindre mor) gamla svartvita skruttelefon gått Ogenis öde till mötes. Dessvärre inte laddaren, eftersom den reservar på Hyttgatan, vilket betyder delad Nokia-laddare för Rågsvedsborna. Inga problem här, ända tills Ogeni deporteras till Erstagatan under en terapivecka för den andra Rågsvedsbon, och glömmer laddaren och hinner ringa en signal för att be om laddarleverans innan skruttelefonen dör.

Tvättgeni #3.

För att inte avvika från tidigare beteénden utför Ogeni i vanlig anda sitt kvartalsenliga torkprov genom att komma på tvättiden för sent och tvingas torka två veckors tvätt, inte bara i badrummet pga platsbrist, utan även i soffan, taklampor och gardinstänger.

tisdag 8 september 2009

Trasmatteminne.

I mer än ett år har en rund svartgrå ryamatta legat och fått varken plats eller passat in på olika ställen i vardagsrummet, mest varit ivägen. Dubbelt så länge har Ogeni haft en dörrmattestor brun trasmatta i sitt folkmetalrum, antagligen lika länge som viljan att ersätta den funnits och även lika länge ekonomins närvaro inte existerat.
Därför tog det inte många sekunder innan trasmattan ersattes med ryamattan när Ogeni insåg att det var han själv som införskaffat den för över ett år sedan, men bara orkat bära in den halvvägs i lägenheten innan den föll i glömska.

måndag 31 augusti 2009

Problemlösning.

Slutar ljudet i datorn att fungera finns två lösningar.
Den ena är att med sin datorkunskap på civilingenjörsnivå konstatera ett trasigt ljudkort, och kort därpå buda hem ett nytt på Tradera.
Den andra, lite mer komplicerade lösningen består i att dagarna efter Traderaköpet låta sin Battlefield-spelande granne bruka den fortfarande ljudlösa datorn, och på ett avancerat sätt höja ljudvolymen med musens volymknapp.

söndag 30 augusti 2009

Tålamodsprov.

Blir söndagsmorgonen lite tråkig kan Ogeni tipsa om att tappa snabbkaffeburken i köksgolvet för att sedan hälla i den sista härskna mjölken i kaffet och titta på hur det skär sig.

Uppdatering, 2 timmar senare:
Numera har Ogeni hål i fotsulan efter ett köksbesök.

torsdag 27 augusti 2009

Snällhet..

..är när Ogeni rekondar min rakapparat i badkaret. Nu vet jag dessutom att den är vattentät minst en gång.

lördag 22 augusti 2009

Uppföljning #2.

Konstigt nog hittades nycklarna i byxfickorna ett par dagar senare.

fredag 21 augusti 2009

Bäddlösning.

Efter tvättandet i förrgår då sängkläderna åkte med står Ogenis skogsmetalsäng obäddad och oanvänd. Istället är gästsängen kidnappad, pga dess defaultbäddade egenskaper.

onsdag 19 augusti 2009

Uppföljning.

Jag är inte den som inte kan erkänna mina misstag, att jag haft fel. Dock är det lite med klumpen i halsen jag tvingas abdikera från mitt tidigare engångsinlinespåstående. Efter att de sedan i slutet av maj långtidsförvarats i bilen kan det konstateras att även Ogenisinlinsen var flergångs. Tvåveckors nämligen.

tisdag 18 augusti 2009

Borttappad förvåning.

I snart två år har jag varit förvånad. Förvånad över antalet gånger ogeninycklarna tappats bort, nämligen aldrig. I alla fall inte till den nuvarande residensen. Men idag, när reservnyckelsinnehavaren Emo väcktes 06:00 av ett oplanerat nyckellöst Ogeni vid dörren, kvävdes min förvåning till döds, och jag kunde fortsätta mitt liv som vanligt igen. Känns skönt.
Återkommer eventuellt med ett tillbakatagande av ovanstående om statusen skulle förändras.

måndag 17 augusti 2009

Telefonföljetongens fjärde och sista del.

Om telefonen fått sig ytterligare vattenbad eller utsatts för kompletterande krocktest är ännu inte avslöjat. Det som däremot kan det avslöjas (nåja, det krävs ju inga större djupgrävningar) är att den efter 1-2 månader efter inköp fått sin inte helt oväntade förtidspension, eller snarare slutgiltiga dödsattest och begravning.

Men misströsta inte slutet på ovanstående följetong, självklart påbörjas en ny för att inte skapa besvikelse: macen har nämligen åkt i golvet och har börjat uppvisa narkoleptiska tendenser.

Matlagningstips #3 (borde vara högre nummer).

Kolla i skåpet där vetemjölet står om du inte vill göra oätlig rågmjölsbaserad pizzadeg vars enda användningsområde är soppåsutfyllnad.

lördag 15 augusti 2009

Förenklad logistik.

I ett till synes försök att minimera fraktvikten från jobbet och hemmet lämnar Ogeni ibland kvar matlådelådan på det förstnämnda vilket skapar ett värdefullt och användbart matlådelocksöverflöd i det senare. En kompenserande motviktsaktion sker ibland, då med omvänt händelseförlopp, dock ej i tillräcklig omfattning för att tillintetgöra all form av överflöd.

fredag 14 augusti 2009

Extra ljudeffekter.

Här nöjer vi oss inte med filmer med tråkigt gammalmodigt surroundljud. Här i Rågsved kan tittaren även erbjudas nagelknaprarljud i stereo från högtalare Ogeni och Emo. Jag vet inte varför, men direkt det är film ska det knapras. Kanske istället för popcorn? Kanske måste minst ett hekto naglar knapras sönder per film för att inte göra nagelguden besviken?

torsdag 13 augusti 2009

Inte kattpiss.

I snart en vecka har jag gått och funderat varför det luktar kattpiss på toaletten, trots att Latexkvinnan lämnade oss i söndags tillsammans med hennes två kattpissproducerande varelser. Och trots att den rena kattsanden ligger i en påse, trots att golvet är tvättat och toaletten är spolad (flera gånger faktiskt), så luktade det bara mer och mer.
Det jag borde ha börjat med var att leta efter de ruttnande kräftstjärtar som efter helgens kräftslemmande lämnats i badkarskorgen av min extremt mycket sämre hälft.

En förklaring till ovanstående kan krävas av skithalvan själv, alternativt av Emo genom att fråga varför ägg och badkar passar så bra ihop.

torsdag 6 augusti 2009

Skitbeslut. Och beslut.

Inte alla beslut är av ondo. Dock föregås det oftast av ett dåligt. Det dåliga den här gången bestod av en otroligt ful och rostig kista som Ogeni släpade upp från grovsoprummet för några månader sen, för att kunna lägga all sin rumsskit* i.




























Exempel på rumsskit

Idag såg han möjligheten att återgälda detta skitbeslut med att ta ett nytt beslut**, nämligen att slänga inte bara kistan, utan även all innehållande rumsskit, som ändå aldrig används.


* Rumsskit: Allt inköpt skit som aldrig används men av någon märklig anledning ändå sprids ut på golvet direkt efter storstädning.

** Beslut: Även kallat ogenibeslut, dvs ett beslut som högst troligt inte kommer att verkställas.

lördag 1 augusti 2009

Följetongen fortsätter..

Den nästan lagade telefonen visar sig vara mindre och mindre lagad ju längre tid den är lagad. Eller olagad. Batteritiden är nämligen, om man har tur, nästan en hel dag numera. Antagligen inte långt ifrån den gamla asfaltshackade.

fredag 31 juli 2009

Telefonens återkomst.

Efter inte alltför många försök har
telefonen nu lagats, eller i alla fall nästan.
Endast ett par skruvar med ihophållande funktion föll offer för avknipsaren till fördel för en fungerande knappsats och ett okrocktestat nästan fastsittande skal.

Dolda tillgångar.

Nu efter några dagar börjar det krypa fram. Nu senast visade det sig att den bärbara Ogenidatorn delvis fått ändrade knappfunktioner till följd av inkoppling av nördmusen som normalt används i spelmaskinen.

Vidare på samma tema är min datorskärm numera utlånad till en icke namngiven person boende vid Gullmarsplan. Lovord yttrades om en återkomst om ett par veckor, men såvida inte skärmen får ben med tillhörande tunnelbanekort och vägbeskrivning så har jag svårt att tro att tidsramen för hemkomsten håller.

Kureringsförsök.

På grund av (tyvärr) väldigt opinsamma omständigheter har Ogeni ordinerats penicillin för kurering, bestående av några veckors eftermaten-kapslar, som man av namnet kan anta ett förespråkat intag efter varje måltid. Problemet är det stora antalet kapslar som ska tas, och att minneskapaciteten tvivelaktigen ökat under rådande halsinfektion.

Så hurvida effekten av detta mer eller mindre sporadiska intag av eftermaten-medicin ter sig lär visa sig, alternativt inte alls visa sig.

onsdag 29 juli 2009

Semesterresultat.

En Ogeni ensam hemma under några semesterveckor tordes lätt kunna resultera i mängder med material för skrivandets ändamål, men jag känner mig lite besviken. Inte ens blomvattnandet misslyckades, även om det inte egentligen är Ogenis förtjänst, utan två andra inryckande hjälteinsatser, nämligen Emo och Latexkvinnan.

Helt tomhänt blev jag dock inte vid hemkomsten, utan kunde dokumentera oidentifierbara permanenta fläckar på ena högtalaren.

Spartips #7.

I ett ytterligare steg att skapa sig sitt ekonomiskt oberoende liv görs intensiva försök i att minimera den enskilt största hushållsutgiften till nära nollstrecket, nämligen topsen, som i de allra flesta fall läggs tillbaka in i badrumsskåpet, eller i vissa fall på tvättstället, otvivelaktiktigt i väntan på återanvändning.

torsdag 9 juli 2009

Kändisrykten.

Storstadsryktena säger att den dåvarande lätt fuktskadade nyinköpta telefonen numera även är lätt krockskadad via ett spontant krocktest under en aggressionsutövning.

söndag 5 juli 2009

Festivalinlägg.

Det är ju alltid lite obehagligt med nya telefoner som fungerar som de ska. Alla funktioner, alla knappar fungerar. Kan lätt skapa förvirring. Det kanske är därför som den i onsdags nyinköpta telefonen tappades i en hink med vatten under rådande Arvika-festival. Så nu kan Ogeni andas ut igen, eftersom några av knapparna numera inte fungerar.

onsdag 1 juli 2009

Planeringstips.

Det som är schysst med att packa dagen innan och ta det lungt är att man kan låta bli och istället irra runt förvirrad, stressad och irriterad som en knarkare i lägenheten, timmen innan avgång i ett sista försök att i alla fall komma ihåg hälften av skräpet som ska med.

söndag 28 juni 2009

Rum ledigt.

Finns intresse så är Ogenis rum ledigt, eftersom han sedan några timmar bor på balkongen.

söndag 21 juni 2009

Logistikproblem.

Man skulle kunna tro att det är allmän förvirring som ligger till grund för varför det är olivolja utsmetat över halva köksgolvet. Att Ogeni läst på ett forum att inte bara ekbord, utan även liloneumgolv mår finfint av att oljas in ibland?
Dock misstänker jag att svaret är mera av logistisk art, nämligen att fotkrämen var slut, och olivoljan inte.

Resultatet var dessvärre svårfångat för kameran, men tänk hyperaktiv femåring instängd i ett kök med inget annat än en flaska olivolja med citronsmak ett leka med, så kommer ni ganska nära.

Frågesport.

Nedan har vi två bilder föreställande två olika tält.

Gissa vilket jag lånade av Ogeni?



























Så, om jag frågar Ogeni vart det lilla tältet ligger, och får svaret att det ligger i bilen, så antar jag att tältet ligger i bilen. Inte att tältet ligger i bilen, fast utan pinnarna som gör tältet eftersom dom tappades bort för ett par år sen. Nu blev det nästan ett tält ändå till slut, men knappast tack vare någon Ogeniinsats.

Skörd.

Dagens Ogeniskitskörd från vardagsrummet.

söndag 14 juni 2009

Musikproblem.

Två personer bor i lägenheten. Två av de personerna har en varsin dator med musik på. Båda vill lyssna på musik mest hela tiden. Musiksmaken mellan dessa två personer skiljer sig lite. Den ena vill till exempel lyssna på väldigt dålig musik ibland, den andre håller sig mest till bra musik.

Följande är ett scenario som brukar utspela sig flera gånger i veckan:
Jag sätter mig i vardagsrummet.
Ogeni sitter redan där.
(Eller tvärtom)
Ingen musik spelas.
Vi sitter med våra datorer i kanske en halvtimme.
Ingen musik spelas.
Jag känner att musik är en fin idé.
Så jag drar igång lite musik.
Då, i princip alltid, börjar Ogenis gnäll om att han aldrig får välja musik.

Ovanstående kan även appliceras på filmtittandet ganska ofta.

torsdag 4 juni 2009

Planändring.

Som bestämt så åkte Ogeni i följe med mattes_grrl till Falun igår vid halv sju-tiden. Väl framme och efter några timmars Falu-ångest styrdes det tillbaka till Stockholm igen, tre dagar tidigare än beräknat. Hemma igen ganska precis 24 timmar efter avgången. Imorgon blir det Göteborg för alla slantar i plånboken.

lördag 30 maj 2009

Sms-bidrag från Leipzig.

Ha Hur nummeu out hui.fi men jag K.lk såg idol

tisdag 26 maj 2009

Svordomsrisk.

Ogeni ditt jävla cp, ge fan i att gnälla på kylan i lägenheten, stänga igen alla fönster och dörrar, för att sen dra ner till tvättstugan.
Och som vanligt så specialtorkar du tvätten genomblöt med torkskåpsdörren öppen. I och för sig en variation mot öppen torktumlardörr.

söndag 24 maj 2009

Förväntad comeback.

Lite oroväckande att Ogeni nu dagarna efter Emos synthinköp sitter och läser annonser från thomann.se. Har både missöde #1 och #2 helt fallit ur historien?
Pålitliga rykten säger dock att siktet är mer inställt på en ingångskamera a'la videofunktion för 5-6000.

onsdag 20 maj 2009

Vikariat #4.

Som vanligt när Ogeni sköter sig oOgeniigt sker hjälteinsatser på andra håll för att rädda bloggens höga anseende och garantera framtida inkomstbringande.Och den här gången är det så Ogeniigt så det är skrämmande. Snörets Tunturi (cykel alltså) är nämligen numera återvinningscentralens Tunturi efter den årliga bortforsling från cykelstället på Erstagatan pga avsaknaden av ägarmärkning.

lördag 9 maj 2009

Smittad/Vikariat #3.

I ett försök att motbevisa tvivlarna i Rågsved har det spontaninköpts ett par inlines, som, enligt både min egen och Ogenis utsago, endast kommer att fungera som engångs, för att sedan långtidsförvaras i lämpligt förråd i väntan på slutkassering. Så jag gjorde samma sak, men hävdar å det bestämmaste att mina minsann är flergångs.

Emo vikarierar vidare med gedigen betongforskning med de senaste rönen att inte bara träborren, utan även metalborren är ett mindre lämpligt val för hårda väggmaterial som hus vanligtvis består av.

Tankningstips.

Det händer bara Ogeni att någon slangat golfen nästan tom natten innan han ska åka till jobbet.

lördag 2 maj 2009

Tvättips #3.

Eller snarare torktips (följ instruktionerna noga):
1. Tvätta.
2. Lägg i kläderna i torktumlaren.
3. Låt bli att stänga luckan och sätta igång.
4. Inse misstaget en timme senare.

onsdag 29 april 2009

Kaffeinstruktion.

Den tillfälligt hitlånade och Snöretägda espressobryggare (en sån där som ställs på plattan) som bott här obrukad i någon vecka skulle på sin jungfrutur tidigare ikväll. Sagt och gjort: I med kaffe, i med vatten. Kaffet hamnade på rätt ställe, vattnet, däremot, går ju att hälla på två ställen: där det ska vara och där det inte ska vara. Så efter några minuter och lika många fräsande fick jag tala om för Ogeni att det nog var en dålig idé att hälla vattnet där kafferesultatet ska hamna efter genompressningen genom kaffepulvret.

I helgen kunde Ogeni inte bara stoltsera med ett inträdesnekande på numera Stureplansbodda Tech-Noir, utan även en utslängning (inkl beslagtagning av 1,5 öl) från samma ställe pga för mycket annat än dansande på dansgolvet.

måndag 13 april 2009

Studieprövning #1.

I månader har det pratats om de kommande studierna i höst. Ansökningsblanketter har skrivits ut och alla betyg och intyg har plockats fram. Sista ansökningsdag onsdag denna vecka. Så långt rätt.
Men av någon anledning har Ogeni planerat sedan flera veckor att skicka in grejerna idag måndag, så kommer de ju fram lagom till onsdag. Synd vore ju att vara ute i tid. Lite mer synd att den aktuella måndagen visade sig vara en Annandag påsk, blodröd sådan och inte en brevbärare i sikte för att ta hand om Ogeniposten. Så det blir till att på eget bevåg leka brevbärare in till stan för att garantera deadlinen.

För övrigt så har jackan pga bristande Ogeniintresse donerats till klubben 80's.

söndag 5 april 2009

Blogg-sms.

Från Ogeni:

Blogg.Alice.fartkamera.klick.

måndag 30 mars 2009

Tidsbestyr.

Kan tyckas självklart, men veckan började med den obligatoriska försovasigentimmeeftersomingensagtattdetärsommartid-försovningstimmen.

söndag 29 mars 2009

Inlämning.

Tidigare idag hittade Ogeni en lapp i plånboken.
En sån där med ett nummer på.
"Vad fan är det här för lapp?"
Tänktes det.
Och så var det inte så mycket mer med det.
Tills nu.
När han insåg att det var en garderobsbricka.
Så gissa vem som sitter här med ångest och har åkt hem i minusgrader utan jacka efter gårdagens tillställning på stan?

Matlagningstips.

Efter lite för många tomma ölflaskor återstod endast av kvällen att laga fyllematsvåfflorna. Dömt att misslyckas från början: Resultatet på morgonen visade sig vara ett våffeljärn fyllt med ovåfflig sörja. Kanske inte vidare nyskapande för Ogeniet, förutom att min före detta nästan fulla burk gummiklister stod tom på diskbänken. Om Ogeni bevisat att gummiklister är ett dåligt substitut för ägg, eller om det var lite extra krydda han var ute efter minns inte ens Ogeni.

För övrigt möttes jag vid min hemkomst av två krossade mammafådda glasfat, samt tillhörande blodfläckar på köksgolvet.

Nästa tips är rengöringen av ovanstående våffeljärn: Stoppa i sladden, vänta tills smeten bränt fast.

lördag 28 mars 2009

Jobbtips.

Det som är så schysst med att ha ett bokjobb som klagas på mer än Scanbook är att man kan jobba övertid till 23:30 på en onsdag, för att sedan peaka veckan med ett lördagspass.

lördag 14 mars 2009

Vikariat #2.

Vafan. Här händer ju inget. Så Emo gör sitt bästa för att upprätthålla situationen, på sitt håll i sitt rum hos Kattmamman:
Emo har nämligen konstaterat att det faktiskt går att borra hål med betongborr i betong utan slagfunktionen på. Fast hålet fungerar dock bäst som ett snett pennställ. Det var dock inte möjligt att försöka borra sig igenom betongen med träborren, trots att slaget var på den här gången.

Vi har även hjälpts åt att göra Kattmammans katt lite mera världsvan (dock inte mindre feg) genom att vara oföredömligt oansvarssamma under en kattvaktskväll och råkat låta dörren stå öppen lite för länge efter ett Blocketinköp, utan att märka kattens utpassering, för att 3-4 timmar senare hitta honom på våning fem (tre våningar ner).

lördag 7 mars 2009

Ogeni..

..uttryckte nyss negativa känslor samt kommentarer som protest mot att jag placerat vissa nytvagade och inte alls torkade textilföremål i hans sovmöbel, eftersom de låg i soffan, där jag tänkte tillbringa delar av aftonen. För övrigt ett populärt sätt att torka kläder på här i Rågsved, har jag fått erfara.

torsdag 5 mars 2009

Tvättgeni #2.

(Fast det borde vara mer än 2)

Förra veckan bokades det tvättid (idag), och kläder köptes eftersom de inte annars skulle räcka ända tills idag. Så idag gick Tvättgeni ner. Och kom upp efter fem minuter, eftersom tvättiden var igår.

(1,5 fanns också, efter påtryckningar från nedanstående kommentator.)

måndag 2 mars 2009

Spartips #6.

Bättre än att köpa två (par) sänggavlar på nätauktion är att tro att man köpt två (par) sänggavlar på nätauktion. Tills man några timmar senare inser att auktionens sluttid inte alls var den trodda, utan en timme senare, och såklart då blivit överbjuden. På så sätt slipper man ta bilen in till stan och hämta åbäket bara för att lagra det på vinden i väntan på bättre sängtider.

Spartips #5.

Missade en viktig ekonomisk detalj i nedanstående inlägg, nämligen att Ogeni under TN-besöket blev utan öl, då den skulle innebära en utgift på 62 kr, medans likviditeten endast låg på 60 kr.

söndag 1 mars 2009

SL-bestyr.

Det här med SL-kort och vin är ingen bra kombination. Efter gårdagens TN hittades inte kortet, eftersom det låg på en annan plats i plånboken än vanligt. Köpa mobilbiljett för 25 kr? Nejdå. Vi köper en remsa för 180.

För övrigt ogillades onykterheten av TN-vakten, så besöket blev någon timme försenat via en tillnyktringsburgare med kaffe.

fredag 27 februari 2009

Kapstöld.

Jaha. Inte går man säker någonstans. Och speciellt osäker går man springandes efter Emo och Ogeni, efter ett riktigt stolkap (utfört av den sistnämnda, konstigt nog) strax norr om Odenplan en tisdag. Bärandes stolkapen alltså. För då kommer civilpolisen och blinkar med blåljusen och misstänker stolstöld. Pinsamt. För dom. Vi fick ju stolar.

onsdag 18 februari 2009

Raktips.

Och varför rakar sig Ogeni sig med min rakapparat istället för rakhyvlar? Jo, för att han inte har råd att köpa några, såklart.

fredag 13 februari 2009

Härligheten.














(Personen på bilden har inget med inköpet att göra)

onsdag 11 februari 2009

Genimani.

Idag fick jag hämta Ogeni utanför en auktionsaffär inne i stan. En takkrona hade inhandlats. Jättefin, på bild. Jättefin på riktigt. Enda felet är att den väger mer än min cykel (på riktigt) och skulle passa bäst i Kristine kyrka. Den var nästan svår att få in i hissen. Till råga på allt är han nu pank. Misstänker säljplaner tillsammans med den andra synthen som nu ligger ute på Blocket.

måndag 9 februari 2009

Tvättgeni.

I helgen bokades det tvättid. Närmaste tid var imorgon klockan 16, en timme innan både jag och Ogeni kommer hem. Den tiden bokades. Väldigt onödigt, eftersom Ogeni lurar ner Carita i tvättstugan idag för att lägga i tvätten.

söndag 8 februari 2009

Matlagningstips.

Twinsen: Ska vi inte reda av det här?

Alice: Varför då? Kan vi i inte ha i mjöl istället?

torsdag 5 februari 2009

Kort- och bankbestyr.

Under helgens TN-vistelse tappades det nyinköpta SL-kortet bort under hemgången. Lyckligtvis tappade även Snöret bort något i samma veva, så att Hanna kände sig tvungen att visa sina hjältetalanger och hittade i alla fall SL-kortet. Hur det gick med Snörets örhängen vet jag inte, men det här handlar ju inte om henne.

Nu har det även visat sig varför Tele2 inte dragit något autogiro sedan Ogeni skaffade abonnemanget för 1-1,5 år sedan. Som ni vet så har abonnemanget varit nära att stängas av och inkasso har inkallats minst ett par gånger. Otaliga påminnelser. Men eftersom pengarna ska dras kring den 5:e varje månad och det ändå inte brukligen finns likvida medel i Ogenis värld så långt efter löning så har det inte varit några konstigheter med det. Men idag, under en vistelse på Internetbanken hittade han till sidan med E-fakturor, proppfull med Tele2-fakturor.

Sen kanske inte Ogeni kan lastas för nästa misstag, men lite roligt är det. Visa-kortet har gått ut (hur han lyckats behålla det så länge är ett historiskt mysterium) och ett nytt har skickats, men inte ett vanligt Visa, utan ett Visa-electron-kort. Extra roligt blir det om dom har bytt kod som skickas ett par dagar senare.

Sist, men inte minst (hade kunnat vara den här sidans största): Laibach skulle spela i Uppsala imorgon, planerna var storslagna, bilen hade bokats och biljetter inköpts. Fram till idag skulle han åka. Fast nu har han ångrat sig, och det är lite synd. För vilket inlägg att få skriva att Ogeni åker till Uppsala på konsert en vecka för tidigt.

söndag 25 januari 2009

Nostalgijobb.

När jobbet känns tungt och tråkigt finns oftast två alternativ. Antingen säga upp sig eller stå ut.
Ogeni kunde inte välja, så han valde både och. I mars när anställningen går ut börjar han således som timanställd på precis samma jobb. Fördelarna? Ingen semester förrän i mitten av augusti.

Husmorstips.

Istället för att måla katrullbotten kolsvart så är det senaste utprövade knepet att koka upp honung och ingefära och sedan koka torrt i en halvtimme. Resultatet blir en fin svartblank yta som är nästintill omöjlig att skrapa bort, varesig med svinto eller osthyvel.

tisdag 20 januari 2009

Minnesproblem.

Nu kommer jag inte ihåg vad det här skulle handla om. Kanske var det att Ogeni fick sova utan lakan under helgens leksandsvistelse. Eller måhända de inköpta barbiesarna som skulle få kläder (som alltså fortfarande ligger här nakna) och bli presenter till leksandsvistelsens bröllop.

I övrigt är jag lite besviken. Lagad mat nästan varje dag har jag fått stå ut med, dessutom har det diskats, nästan en hel gång.

söndag 11 januari 2009

Tvättips.

Vid sköljmedelsbrist är det bra att vara Ogeni, eftersom man då i ovetenskap kan råka använda Ajax allrengöring istället.

tisdag 6 januari 2009

Tvättmode.

Eftersom Ogeni missat sin tvättid har jag tvingats stå ut med nedanstående utstyrsel de senaste dagarna, och bättre blir det inte förrän på fredag.