fredag 25 september 2009

Mest fel.

Rätt att inköpet på Bolaget stämde överens med tanken. Fel att tanken bestod av ruttna jästa russin, som maskerades med ett inte lika jäst cherrylikörigt namn (Cherry alltså, för er som är lite dumma ikväll).

(Sherry såklart, för er som var dummare än mig igårkväll och inte räknade ut det själva.)

tisdag 22 september 2009

Praktiktaktik.

Ogeni lever i plaktikplatssökartider, och för att underlätta när numret till rätt person på rätt företag till slut kommits över skrivs det ner på en avriven tidningsbit som läggs bland all annan skit på köksbordet som Ogeniets städerska i all hast deponerar i hushållssoporna.

torsdag 17 september 2009

Rikedom i glömska.

För att förhindra inkasserande av rikedomar glöms 50-kronorstrisslottsvinster bort tills bästföre-datumet gått ut. Duger då inte ens som toapapper.

onsdag 16 september 2009

Gammal Idioti.

Över ett år sen var det senast, men nu är det tydligen dags igen. För tredje gången.
Sallad, bacon och tomater.
Det är såklart GI-diet på gång.

Stasigeni.

Hälften av lägenhetsinvånarna är insnöande på stasimode (mannen på bilden har inget med dumheten att göra) och beställde därför en moderiktig stasiuniform. Uppmärksamma läsare kan snabbt via länken konstatera att paketet som kom endast innehöll en jacka och inte en komplett uniform som förväntat. För att åtgärda detta missöde beställdes därför en hatt som visade sig vara för liten, varpå en ny beställning gjordes på en var för stor, dock mindre för stor än den mindre var för liten. Än har inga för små byxor synts till.

Spartips #8.

En eloge till det ogeni som diskat kökets (förvisso egenförvållade) enorma diskberg. En mindre eloge till det ogeni som samtidigt glömde bort att använda diskmedlet och skapade på så vis en enorm hög nästan diskad ganska flottig disk.

Efterskalv.

Som ett resultat av tidigare missöden har ex-svärmors (dock inte mindre mor) gamla svartvita skruttelefon gått Ogenis öde till mötes. Dessvärre inte laddaren, eftersom den reservar på Hyttgatan, vilket betyder delad Nokia-laddare för Rågsvedsborna. Inga problem här, ända tills Ogeni deporteras till Erstagatan under en terapivecka för den andra Rågsvedsbon, och glömmer laddaren och hinner ringa en signal för att be om laddarleverans innan skruttelefonen dör.

Tvättgeni #3.

För att inte avvika från tidigare beteénden utför Ogeni i vanlig anda sitt kvartalsenliga torkprov genom att komma på tvättiden för sent och tvingas torka två veckors tvätt, inte bara i badrummet pga platsbrist, utan även i soffan, taklampor och gardinstänger.

tisdag 8 september 2009

Trasmatteminne.

I mer än ett år har en rund svartgrå ryamatta legat och fått varken plats eller passat in på olika ställen i vardagsrummet, mest varit ivägen. Dubbelt så länge har Ogeni haft en dörrmattestor brun trasmatta i sitt folkmetalrum, antagligen lika länge som viljan att ersätta den funnits och även lika länge ekonomins närvaro inte existerat.
Därför tog det inte många sekunder innan trasmattan ersattes med ryamattan när Ogeni insåg att det var han själv som införskaffat den för över ett år sedan, men bara orkat bära in den halvvägs i lägenheten innan den föll i glömska.