torsdag 31 mars 2011

Repris.

Bilen bokad, resmål bestämt och reskamrat villig sedan ett par veckor. Det enda som saknades var insikten dagen före utflykten att jobbrelaterat reservkraftsprov skulle köras på avfärdsdagen, egentligen inget hinder eftersom detta sker mitt på dagen och avresetiden är satt till efter arbetstid. Kanske var det den inte helt okända faluångesten den här gången gjorde sitt intåg redan innan avfärden? För någon annan än den sedvanliga jagorkarinte-förklaringen kunde inte formuleras.

Och för er som vanligtvis inte beblandar er med reservkraftsprov på akutsjukhus kan tilläggas att tidpunkten för detta alltid bestäms månader i förväg, för att undvika allehanda stopp under lungtransplatationer och gonorrébehandlingar. Nästa steg torde vara personliga utskick till driftorganisationernas alla ogenin..

söndag 27 mars 2011

Evolution?

Veckans oväntade och nya framgångstips består i att emellanåt diska juicepressen efter användning, och dessutom inhandla kopiösa mängder grapefrukt med resultatet att juicepressen får en överraskande juicepressfunktion och slipper tjänstgöra som skamsen bakterieodling. Liknande händelseutveckling kan den patronpåfyllda kolsyremaskinen stoltsera med, efter månader av tomhet.

fredag 25 mars 2011

Fredagsmys

Lönefredag och inköpsplanerna går på högvarv för att ersätta (och utöka) väsentliga hushållsdelar som försvinner när majoriteten av lägenhetsinredningen flyttar inom några månader. Men snabbt blev det kris då inköpschefen såg morgondagens äggkokarinköp falera när golfen behövdes bättre på annat håll i klättersammanhang. Ägg har ju inhandlats och eftersom jourlönen gett lönespecifikationen extraläsning är risken underligt och näranog statisktiskt bevisat extra överhängande för ekonomisk härdsmälta då det i dessa fall förekommer förvärrad övertro på ekonomisk balans, så det gäller att hinna före alter ego lamp/säng/canapé/soffbordsinköpare innan kollapsen är ett faktum. Den framtida ekvationslösningen visar troligtvis att 50% högre lön ger 50% kortare slaglängd. Men mer om det i slutet av balansräkningsperioden.

Sen försvann miljonvinsten i all hast pga Willys nyligen införda trisslottslegitimationskrav och första hemkomna timmen kändes aningen humörkritisk. Att körkortet oförutsett frånkommit sitt brukliga säte föreföll för huvudpersonen som ingalunda egendomligt inslag i historien.

onsdag 9 mars 2011

Ljusning?

Brist på likvida medel hindrar inte helt oväntat Ogeni från att privatavbetalningshandla en kronancykel av Rågsveds lokale cykelskojare. Att sen påstå att det är början på ett nyttigare liv är inte helt lätt att ta till sig med glassbåtarna i frysen och den tomma semmelkartongen i soporna.
Men kanske är det påväg mot ljusare tider nu när avbetalningsansökan för den nya dubbelsängen är ifylld och inskickad?

tisdag 8 mars 2011

Ogeniåtgärd

Kom just hem, ställde in mjölken i kylen, släckte lyset på badrummet och stängde balkongdörren.

måndag 7 mars 2011

Gästspel

I sedvanlig solidarisk anda i bittra tider då bristen på orginalmaterial hotar hoppar Emo med glädje in för heroiska insatser, den här gången i det obevandrade temat bohagsflytt.

Allt var planerat, ny lägenhet påskriven, gamla avskriven och både flyttbilen och flyttgubbarna bokade och flyttölen inhandlad. Tyvärr förstördes framgången snabbt av att tjejen på Statoil i Rågsved stramt vägrade låna ut flyttbilen pga den ynka kontraktsdetaljen att bokningen var gjord hos Okq8 i Bandhagen. Nåja, väl på Okq8 fick vi bilen, med tilläggsförsäkring och allt.

Väl framme i avskrivna Fisksätra insåg vi att det parkeringshus som hela bostadsområdet är byggt på, och är den enda vägen till trapphuset med bil eftersom ovanpåmarkenvägen är låst om man inte heter Ambulans eller Insatsstyrka, var lagom högt för en golf med takräcke, och knappast anpassat för en 80 cm för hög skåpbil. Tur då att det finns käcka flyttvagnar att låna i parkeringshuset bredvid, så med Lastvagn 12 löste sig det mesta smärtfritt.

I nyskrivna Sköndal kunde det inte klagas på mycket, förutom avsaknaden av toasitsen som gav krydda åt vissa toabesök. Golfen lämnades åt Emoöde ett par dagar för att underlätta den ännu inte existerade avfrostningen av fisksätrafrysen, som inte kunde genomföras utan mänsklig närvaro då det saknades snippa (ogenicitat), utan gjordes istället utan svårigheter i samband med nyckelinlämningen. Det senare däremot visade sig vara svårt att åstadkomma med framgång utan komplett nyckelsamling, så bilkörning mellan Fiskis och Skönis övades först en gång för att hämta resterande delar, och sen en andra gång då det ändå påstods saknas en nyckel. Den var däremot mera svårfunnen, något som nyckeltanten i Fiskis oväntat godtog. Misstänker att hon hade tränat i flera år på just dessa företeelser.