måndag 7 mars 2011

Gästspel

I sedvanlig solidarisk anda i bittra tider då bristen på orginalmaterial hotar hoppar Emo med glädje in för heroiska insatser, den här gången i det obevandrade temat bohagsflytt.

Allt var planerat, ny lägenhet påskriven, gamla avskriven och både flyttbilen och flyttgubbarna bokade och flyttölen inhandlad. Tyvärr förstördes framgången snabbt av att tjejen på Statoil i Rågsved stramt vägrade låna ut flyttbilen pga den ynka kontraktsdetaljen att bokningen var gjord hos Okq8 i Bandhagen. Nåja, väl på Okq8 fick vi bilen, med tilläggsförsäkring och allt.

Väl framme i avskrivna Fisksätra insåg vi att det parkeringshus som hela bostadsområdet är byggt på, och är den enda vägen till trapphuset med bil eftersom ovanpåmarkenvägen är låst om man inte heter Ambulans eller Insatsstyrka, var lagom högt för en golf med takräcke, och knappast anpassat för en 80 cm för hög skåpbil. Tur då att det finns käcka flyttvagnar att låna i parkeringshuset bredvid, så med Lastvagn 12 löste sig det mesta smärtfritt.

I nyskrivna Sköndal kunde det inte klagas på mycket, förutom avsaknaden av toasitsen som gav krydda åt vissa toabesök. Golfen lämnades åt Emoöde ett par dagar för att underlätta den ännu inte existerade avfrostningen av fisksätrafrysen, som inte kunde genomföras utan mänsklig närvaro då det saknades snippa (ogenicitat), utan gjordes istället utan svårigheter i samband med nyckelinlämningen. Det senare däremot visade sig vara svårt att åstadkomma med framgång utan komplett nyckelsamling, så bilkörning mellan Fiskis och Skönis övades först en gång för att hämta resterande delar, och sen en andra gång då det ändå påstods saknas en nyckel. Den var däremot mera svårfunnen, något som nyckeltanten i Fiskis oväntat godtog. Misstänker att hon hade tränat i flera år på just dessa företeelser.

Inga kommentarer: