fredag 29 april 2011

Familjeterapi

Visst är det bra att det finns intresse för matlagning, men det borde påpekas att det inte bor någon barnfamilj i lägenheten, och inte heller serverar vi middagsbuffé för stockholms samtliga hemlösa. Oavsett om endast Ogeni själv, eller ett par personer till ska utfodras, kokas vid varje matlagningstillfälle enorma mängder som vanligtvis får bo i kylskåpet i väntan på bakterieverksamhet, om inte jag råkar vilja ha matlådor. Och någon vecka senare är det sällan Ogeni som tar saneringsinitiativ.

Tyvärr slängde jag just spenatpastageggan som börjat lukta ruttna ägg.















Är osäker på vad guckan i mitten består av, ska mycket fantasi till att klämma fram aptiten..

Återblick

Men hur gick det med det tidigare lampinköpet sitter ni spänt och undrar?

Jodå, lampinköp nummer ett är i alla fall halvtaffligt vardagsrumsmonterad med hela två av åtta lampor isatta.
















Och nummer två står skamset otänd med en oandvändbar ojordad kontakt i ändan..
















..liksom pinne nummer två. Malmkronefyndet, nu i takkroksgodkänd storlek, ligger bredvid.

söndag 17 april 2011

Riktiga (o)bedrifter

Att ingen avbetalningsbaserad dubbelsäng satt sin fot i Rågsved får ändå ses som en framgång, även om (o)bedriften dras ner av den andra investeringen, som sedan inköpet stått sjukhusparkerad, troligen av insikten att den över femtonkilometerlånga tilljobbetfärden inte riktigt tillgodoses av den lite för vanliga starcraftsöldieten.

Veckans andra (o)bedrift innebär att en bostadsbehövande snart före detta falubo själv skaffat Ogeni en högst potentiell framtida hyresreducerande inneboende. Men även detta dras ner av att det troligen inte informerats om detaljer som att stora delar av köksinredningen, alla stolar och bord kommer saknas på höstens adress?

Balansräkningsrapport

Nåja, lönen räckte ju i alla fall majoriteten av månaden, och ändå är den inte riktigt slut. Enligt rykten återstår minst en femhundring av de ursprungliga 165 procenten.

onsdag 13 april 2011

Matlagningstips

För att skapa spänning och krydda i en annars händelsefattig måndagskväll fylls kastrullen med receptenlig makaronvattenblandning, ställer arrangemanget på den lilla plattan, startar den stora plattan där den tomma stekpannan står, sätter sig ner och läser rafflande lokalnyheter i väntan på att maten ska mjukna. Avsaknaden av den framtida okombons frånvaro förstörde dock det annars högpotentiella händelseförloppet.

torsdag 7 april 2011

Mattorksrapport

Inget konstigt egentligen, juicepressens standardutstyrsel. Ville bara påpeka bristen på engångsföreteelser. Grapefrukterna har sinat och pressen får troligtvis oförändrad status den kommande månaden.







Notera kladdet framför (och under och bakom, fast det syns ju inte eftersom någon ställt en juicepress ivägen) som iderligen bildas vid användning eftersom pipen aldrig petas tillbaka i sitt interinnanerjuicepåbänkenläge.


Detta exemplar är däremot en utveckling från föregående intorkade variant, numera tredjedelen fylld med redan från början tveksam kefirbaserad blåbärssmoothie vars näranog veckolånga och nästan fulländade förruttnelseprocess skapar dofter som slår den mest inbitna långdistanslöparfotsvetten.











Men för att inte alltför mycket mörker ska lägga sig över Ogenis framgångsrykte måste meddelas att kolsyremaskinen efter ett par månaders tomhet återigen är påfylld.

onsdag 6 april 2011

Skribentbaserat vikariat #2

Helgens inplanerade utflykt ämnades utmynna i premiärbesök hos den kvasiamerikanska brodern med okvasiamerikanska hustru i den obrända julbockens nordliga fästning. Den golfbaserade transporten påbörjades utan svårigheter, men pga låg blodsockernivå ett par mil ovanför Flourstaden styrdes färden mot en förmodad mack som inte visade sig bestå mer än en enorm kinarestaurang med tillhörande bensinpump varpå färden fortsatte med oförändrad blodsockerstatus. En halvmil senare slog förvåningen till och chauffören fick ägna flera sekunders tankeverksamhet åt varför den nyligen passerade Flourstaden återigen skyltades innan ljuset tändes och u-svängen utfördes.

tisdag 5 april 2011

Skribentbaserat vikariat

Eftersom den framtida sambon inte kan hålla sig till sin sedvanliga nattbaserade dygnsrytm utan envisas med att oväntat kliva upp i ottan pga tuttvisarjobb i obygden väcks sovkamraten och förvirras av denna exotiska abnormalitet, somnar trots allt om bara för att vakna en kvart senare av pussochhej-smset och inser att klockan är efter jobbuppstigartid. Inget oråd anas trots bussens folktomhet och tunnelbanans avsaknad på gratistidningar. Inte förrän slutdestinationen nås och Tunnelbanekiosken för första gången någonsin visar sig vara stängd början känslan komma krypande och jag inser precis vad som är fel innan klockan som såklart visar fem minuter före faktisk väckningstid kollas.

Mitt vikariataste vikariat hittills.

Middagstips.

Börja med att införskaffa ett kilo strykbillig torterad köttfärs från IRA:s hemtrakter, stek upp hälften och lägg i ugnsformen, tätt följt av osten. In i ugnen, börja städa och sen duscha. Fyll gärna ut med datamaskinsrelaterade aktiviteter. När doften av sönderbränd köttfärs letar sig ut ur köket någon timme senare är måltiden färdig att serveras. Resultatet som återstår när allt sönderbränt oätligt slängts är 1,5 portioner av väldigt tveksamt smakfull nästan obränd mobbad köttfärslåda som får skolans dito att platsa i Michelinguiden.

Andra hälften används till ett gäng biffar med tveksam sammansättning innan försöket ges upp och kvarvarande färs steks upp och placeras i en plastbunke i kylskåpet för bakterieodlingsverksamhet.

Mosa morötterna som i dagar legat och solat på diskbänken, improvisera ihop enorma mängder örtkryddad rotmos. Ge biffarna sällskap av en del för att spara resten till ovanstående forskningsprojekt.

En vecka senare är det mesta färdigt för sopnedkastet.