torsdag 30 juni 2011

Tankrapport

Istället för att be Ogeni tanka bilen efter användning borde bilägaren uppmanat om att tanka upp parkeringskassan istället, så blir ingen förvånad när det numera tomma myntfacket ligger på passagerarsätet och enkronorna (?) på förargolvet, iallafall inte om scenariot utspelar sig efter festivaltid i löneperioden.

onsdag 29 juni 2011

Parkeringsrapport

Att äga en bil i fyra år i en av stans sämst beryktade förorter innebär en slangning och ett inbrott som endast resulterar i en stulen samlig brända cd-skivor.

Att äga en bil i Årstadal i en vecka innebär en sönderslagen ruta, trasigt rattlås med plastinredningen därikring, återigen stulna brända cd-skivor och väldigt många glasbiltar i baksätet. Till följd av detta har jag en oanvändbar månadsbiljett till en parkering golfen knappast vill återvända till med hälsan i behåll, en p-bot pga omparkering efter ovanstående scenario och numera dryga två kilometer till den p-botsfria och förhoppnings inbrottsfria parkeringen.

Är väldigt sugen på vad resten av sommaren har att erbjuda.

tisdag 28 juni 2011

SL-rapport

Måndagskväll och lite förpepp inför Kalle Baah på grönan med Syster och Emo. Föreslog att Emo som skulle hit även kunde förmå det numera ensamboende Ogeniet på en premiärvisit i det nyinflyttade Årstadal som tråkigt nog inte alls rimmar lika bra på Drågsved som föregående hemort. Men den här gången var anledningen inte orkeslöst baserad, utan ännu mindre framgångsrik, nämligen att det tyska festivalandet som vanligt gjort slut på månadens kassa och bästföre-datumet för sl-kortet sedan flera veckor passerat varför det är krediterade mobilbiljetter som gäller, ända tills mobilladdaren spårlöst försvinner i den numera aningen röriga rågsvedslägenheten (som förhoppningsvis återkommer i fotoformat). Kvar i Rågsved förblir därför Ogeni med sin Emoinhandlade whiskyflaska.

måndag 27 juni 2011

Fakta om Tyskland

Väl hemkommen från sitt tyska festivalande är Ogeni numera väl medveten om att värdlandet bland annat består av 800 miljoner tyskar.

Flyttrapport

De senaste veckornas lågtryck på inläggsfronten har inget att göra med avsaknaden av Ogeni i hushållet, utan snarare det nya hushållet som behöver viss handräckning såhär i början.

Har insett att jag inte kommer sakna klonket i dörren varje morgon eftersom det verkar saknas viss insikt om att ytterdörren varje kväll i näranog fyra år låstes, och förvånande nog förblev låst hela natten. Att vrida om vredet, sen handtaget är mycket krångligare än först handtaget (klonk i halva lägenheten), sen vredet och sist ett oklonkat handtag.

tisdag 14 juni 2011

Bostadsvikariat

Dagens lite annorlunda vikariat sponras av den blivande hyresvärden Stockholmshem, som med kontraktet i mars förra året skickade första månadens faktura på 5971 kr med förfallodatumet imorgon. Inga problem tänkte finansiären, bara att betala 5971 kr senast imorgon.
Så långt allt rätt, förutom att internetbanken inte godtog OCR-numret av någon anledning. Visar sig efter kontakt med vikarien att de bytt faktureringssystem i Oktober, och därmed även alla OCR-nummer på framtida fakturor, utan att meddela de ca hundra kommande hyresgästerna i det nya kvarteret om ändringen, och dessutom i samma veva passat på att tidigarelägga förfallodatumet med ett par veckor, vilket resulterar i inkassokrav med destination Rågsved vilken dag som helst.

Visserligen togs inkassoavgiften bort, men lite fundersam blir man. Imorgon måste jag ringa vikarien igen och fråga om även den kronan jag betalade för lite, eftersom de även höjt hyran med lika mycket med lika mycket, kommer resultera i liknande välkomsthälsningar.

fredag 3 juni 2011

Färgfest

Hårfärgning är ett knepigt kapitel, då det inte sällan färgas mer än det ändamålseliga objektet, varför vi har en och annan före detta helgrön numera gulgrön handduk efter diverse blekaktiviteter. Den här gången passade Ogeni på att färga badrumsmattan härligt fläckgrå.

torsdag 2 juni 2011

Falubestyr.

Tur att Emo och Latexkvinnan gjorde Rågsvedsbesök i förrgår, och samtidigt gav mig kännedom om Ogeniets stundande långhelgsbaserade falubesök, något som jag annars hade varit helt ovetande om. Och hur hade jag då kunnat njuta av ensamheten?