tisdag 14 juni 2011

Bostadsvikariat

Dagens lite annorlunda vikariat sponras av den blivande hyresvärden Stockholmshem, som med kontraktet i mars förra året skickade första månadens faktura på 5971 kr med förfallodatumet imorgon. Inga problem tänkte finansiären, bara att betala 5971 kr senast imorgon.
Så långt allt rätt, förutom att internetbanken inte godtog OCR-numret av någon anledning. Visar sig efter kontakt med vikarien att de bytt faktureringssystem i Oktober, och därmed även alla OCR-nummer på framtida fakturor, utan att meddela de ca hundra kommande hyresgästerna i det nya kvarteret om ändringen, och dessutom i samma veva passat på att tidigarelägga förfallodatumet med ett par veckor, vilket resulterar i inkassokrav med destination Rågsved vilken dag som helst.

Visserligen togs inkassoavgiften bort, men lite fundersam blir man. Imorgon måste jag ringa vikarien igen och fråga om även den kronan jag betalade för lite, eftersom de även höjt hyran med lika mycket med lika mycket, kommer resultera i liknande välkomsthälsningar.

2 kommentarer:

snoeret sa...

Har de höjt hyran med en spänn?

Twinsen sa...

Två! En för en halv månad.