tisdag 27 november 2007

Klaga inte på mina rubriker.

Tänk om det aldrig kommer ommöbleringsfeer till Rågsved nu när vi skrämde bort dem? Hur skulle det då se ut om Alice och Twinsen får bestämma allt. Sist bestämde Alice att samtliga böcker skulle ha sin hemvist utspridd på golvet i vardagsrummet. Till som tätt bestämmer han även ut två fula och omatchande ljusrödoranga kuddar i soffan, för att sedan slängas tillbaka till kolgruvan av mig. Och som snyggt avslut ställde han fram fraktkartongen till den nya smörknivsmacen och iPoden i hallen som en hint att de med glädje kunde slängas, bara för att ett par dagar senare lite oroligt undra om jag verkligen slängt dem. Streckkoderna på dessa behövdes tydligen för att få tillbaka en tusing från Apple i samband med någon kampanj. En tusing som var i princip enda anledningen till att macen beställdes nu och inte om en månad eller två. Så, Ibbe, det är inte bara du som klantar dig..

fredag 23 november 2007

Sumpmark.

Och vad tror ni den lilla omdömeslösa kvasiemosen tar sig till när jag leker på stan med mammor? Jo, han förstör hemmet genom husliget ala städ- och diskprojekt. Och inte nog med det, han möblerar även om?! Och gör det äckligt omoget bra. Vilket gör att Twinsen måste tycka att det blir snyggt och berömma honom. Förstår han inte att hans mamma inte jobbar här?!


Förresten så är det tomt som i en övergiven kolgruva i Alice rum på grund av donationsfrossa till Vardagsrum utan gränser. Av Ikea-kollektionen som från början bestod av en säng, två bokhyllor, en plåtlåda med lås på och två hyllplan finns bara sängen och en bokhylla kvar att finna i Aliceland. Tur att balkongen sitter fast utanför vardagsrummet, annars hade vi fått sett ett nytt inglasat diskställ av betong till sommaren.

Hur står ni ut?

tisdag 20 november 2007

Lön.

Kan börja med att Alice fick lön idag. Och när Alice får lön köper Alice saker. I det här fallet kom han släpandes på massa kilo mat som jag var tvungen att hjälpa honom hem med. Väl hemma vill han stolt visa upp sina dyra oliver, och sin mindre dyra någontingannat. Dyra och mindre dyra saker som visar sig vara glömda på Coop i Huddinge, och en viss negativ känsla infinner sig i Rågsvedsköket. För vem vill tappa bort dyra oliver och mindre dyra någontingannat? Sen efter en koll på kvittot visar det sig att det dyra och mindre dyra inte alls blivit köp, vilket resulterar i två konstateranden: Alice gör en Alice nr 1 genom att tappa bort dyra oliver och någontingannat. Alice gör en Alice nr 2 genom att inte ens ha köpt dyra oliver och någonting annat.
Nu ligger han i sin skam och sover, kl 19:34. Det är ingen ovanlig syn i hans sovrum.

För att försöka göra det tidigare minuset till plus rekonstruerade han vilt om hyllorna i kylen, och vips, en dörrhylla var bortsliten och mindre hel. Men efter en akut Twinslimning kunde vi fortsätta älska igen. Förutom att han SOVER. Tror han sover mer än ett spädbarn och två kattungar tillsammans. Det stod det ingenting om i reklamen.

söndag 18 november 2007

Och lite senare..

..när vi lekte i vardagsrummet. Flyttade runt saker för att skapa någon slags bögstämning att leka erotiklekar till. Tände bland annat ett kanelbulleljus på bordet för att kunna intala oss att vi varit husliga. I nästa stund har det blivit en brasa av sladdarna till Alice's hörlurar ovanför ljuset. Fast när jag tände ljuset låg dom inte där. Och varken jag eller Alice har varit där och Alicifierat. Är vi rätt säkra på. Men en av oss har fel. Kan lika gärna ha varit jag den här gången. Kommentarrösta på kandidaterna Alice eller Twinsen. Även vad som ska hända med vinnaren.

Helg.


Att laga mat och tappa den på golvet för att senare låta mig trampa i det är en relativt ofarlig handling. Men när Alice ska kolla på film låter han kreativiteten flöda och skapar okonst av gardinerna i vardagsrummet för att uppnå något slags mörker. (Vi har vita gardiner normalt, och det är ungefär som att tända en sex kvadratmeter stor lampa bakom soffan, så jag förstår hans grundtanke. Men inte mer.) Dessutom måste alla prickar på bilden vara hans förtjänst.


Just nu sitter han och avverkar allehanda könsord och svordomar för att aporna i Donkey Kong 2 inte vill som han.

onsdag 14 november 2007

Självrisk.

Snart måste det bli ett stopp på det här! Nu är vi inne på tredje dagen med i princip inget annat än E-Type flödande ur högtalarna hela kvällarna. Och Alice har inte klagat än! Hur kan man bete sig så? Förstår han inte att jag blir kränkt av att få lyssna på vad jag vill utan klagomål.

En annan sak. Han har varit duktig och hållit sig borta från alla garderobsutrymmen hittills, men nu började antalet bodagar för honom här bli tvåsiffrigt. Så imorse var det dags för första gången, men definitivt inte den sista, att tappa bort hemnycklarna. Den här gången låg dom dock inte i någon garderob, utan dök efter några timmar upp i hans väska, där han lagt dom själv. Men då var redan skadan skedd, då han hade låst med extranycklarna som sitter på samma knippa som tvättstugenyckeln. Och inte fan tänkte han på att jag kanske ville åka hem på lunchen och tvätta? För att inte tala om vindsförrådsnyckeln. Kanske ville jag även kolla på våra tomkartonger, lite sådär halvakut.

Tänk vilka risker han utsätter mig för. Börjar fundera på ett Alicetillägg på min personförsäkring.

söndag 11 november 2007

E-Alice.

Han har börjat avlöja sin högst oerotiska talang för att lägga använda (alltså både hår- och vaxinpackade) hårsnoddar på diverse utvalda ställen. Hittills har köksbordet, vardagsrumsbordet (just ja, det saknas 20500 på det för att räknas som ett riktigt) samt tvättstället avverkats. Kan tilläggas att Alice inte tvättar håret heller. Hade det inte varit så obehagligt att ha hårsnoddar i rumpan hade jag gjort detsamma.

Fick dessutom förbud mot att lägga ut kvällens musikvideo (E-Alice - Here I go again) för uppvisning här. Det är alltså helt okej att bomba honom med analogt spam.

lördag 10 november 2007

itta.

Alice, Alice, Alice. I flera år har du tjatat om att flytta till Stockholm. Det närmaste har varit att tillverka böcker som i viss mån slutligen hamnat här. Så vad gör du första helgen för att fira din Stockholmsflytt? Jo, göra ett falubesök, minsann, vilket resulterar ett tvångsmässigt inköp av 1 st ostkupa från min sida.

Hoppas du är nöjd. (Puss).

torsdag 8 november 2007

Svält.

Och så väntar man på ett hagel av Alicedumheter ska inträffa eftersom han nu är heltidare här, så vad gör han? Jo, både lagar mat. Och diskar. Alldeles själv. Flera gånger. Utan att matförgifta Twinsen en endaste gång. Det här kommer sluta med att jag måste konvertera den här sidan till en fotbolls-blogg. Och då blir det inte många stäver skrivna kan jag säga.

måndag 5 november 2007

Förspel.


Och så kommer han och klankar ner på min enormt jätteeleganta lösning (eller i alla fall lösning) för att gömma allt skit bland högtalarna under skärmen. Jag menar, vart skulle annars discohunden stå? I stjärten där hans nya finne har sitt tillhåll kanske? Till råga på allt gick han och la sig tio i åtta, utan ens ett försök till förspel.

söndag 4 november 2007

Snigelbajs i nyckelhålet.

Okej. Håll i era plastmattor, nycklar, garderober och teflonbaserade köksutrustning, för imorgon väntar ankomsten av hårfager. På heltid alltså. Ska nu iväg och kolla med vaktbolagen vad de tar för en 24/7-vakt stationerad varhelst hårfager befinner sig. Misstänker att självrisken är ganska avskräckande.

torsdag 1 november 2007

Till och med grannen bankar på väggarna.

Okej. Jag antar att vårt tonårsaffro har missat en viktig sak här i livet. Det kanske inte är helt uppenbart för den obildade som inte gått två år på en värdelös ky-skola, utan bara lärde sig göra böcker, men: tomma mjölkpaket som ställs in i kylskåpet frammanar ingen mjölkfe, inte ens om det är kris mitt i en kaffepaus en bakfyllesöndag. Antar att samma lära gäller juicepaket och liknande, men det kommer vi nog få konstaterat ganska snart, friden är ju snart över för Rågsved..

För övrigt har ni att se fram emot en ökad mängd bilbaserade klagomål, för tanken framöver är att jag och min pojkvän ska vara med i samma bilklubb. Och då vet man ju aldrig hur det går. Tanka med diesel? Byta till traktordäck? Tvätta i 90 grader tillsammans med rosa strumpor? Lösa rattar i baksätet? Minsann.