söndag 28 december 2008

Julöverraskningar.

Ovattnade blommor, oavstängda lampor/stereosar, oslängda sopor väntade i Rågsved efter julhelgen. Att stekpannor blir smutsiga på utsidan var även något nytt.
Antingen skylldes ovanstående på Kattmamman eller Emo.

Felsökning.

När ena stekspaden Ogeniböjts av värmen i stekpannan där den glömts kvar är det såklart inte Ogenis fel, utan stekspadens, dålig kvalité uppenbarligen. Men när jag la den andra stekspaden på en tänd platta i någon minut smälte den också. Brann till och med. För inte kan det vara mitt fel? Det måste ju vara stekspadens. Fast två felande stekspadar? Nja, jag tror mer på att spisen krånglar.

Nyhet.

Twinsen: Varför slänger du inte glasflaskorna i glasinsamlingen i slaskskåpet?
Ogeni: Jag visste inte att vi hade en glasinsamling.
(Vi har bott här i över ett år.)

måndag 15 december 2008

Dagbok.

Hej.
Jag heter Ogeni.
Jag lagar mat för fulla muggar.
Förra veckan lagade jag köttfärssås med pasta.
Fast bara pasta till hälften av matlådorna.
Resten bestod av bara sås.
De första lådorna med pasta åt jag upp förra veckan.
Den här veckan trodde jag att lådorna med bara sås hade fyllts med pasta av sig självt.
Alternativt med hjälp av pastafen.
Fast det var ju bara sås.
Pastafen måste vara på semester.
Så idag åt jag sås.
Bara.

Mums.

söndag 14 december 2008

Utbildning.

Enligt Ogeni är möjligheterna att dricka vin utan att spilla överallt helt obefintlig, vilket han vid varenda dryckestillfälle intensivt försöker bevisa. Någon som vill informera honom om att så inte är fallet?

onsdag 10 december 2008

söndag 7 december 2008

Auktion. Ej Ogenibaserad.

Då och då händer det att saker dyker upp här hemma. Saker jag inte känner igen, antar är Ogenis och så ligger dom i ett par veckor. Ogeni gör samma sak, antar att det är mitt. När det missförståndet rätts ut åker grejerna över till Emo, eftersom det måste vara hans. Sista utvägen nu är en auktion, alternativt att den rättsmäktiga ägaren skriker till innan det är för sent.

1. Första objektet är en mössa, med det ståtliga märket Team Sweden, inte fy skam. Dock rätt ful. *

2. En synnerligen ful, använd, dock ej illaluktande halsduk. Färg: Grön. *

3. Gin-Seng. Ett paket. Jätteäckligt. Oöppnat. *

4. Solglasögon. Svarta. Fula. Säkert något märke också. *

5. Deodorant. Nivea. 24 timmars invisible protection. No white marks dessutom. Oanvänd. Kylskåpskall. *

6. Ljuslykta. Fundera en extra gång innan ni lägger bud, eftersom det egna hemmets smaklöshet måste vara tydligt framträdande för att detta objekt ska känna sig som hemma. *

7. Till sist: Filt, ca 120x120 cm. Vit med skinnbruna kanter. Fleece? Sparsamt använd. *


















* Denna auktionspost har inte undersökts för skador och säljs i befintligt skick. Du bör därför själv undersöka föremålet på visningen innan du bjuder.

Spartips #4.

Vi har försökt. Både jag och Emo har försökt förklara, men det saknas något relevant någonstans, så någon förståelse verkar inte finnas hos patienten.
Det hela handlar om de senaste dagarnas tumult här i Rågsved, med en förvirrad mentalpatient i centrum. En patient med idéer. Men det värsta är att idéerna genomförs, oftast i hemlighet utan någon chans att hindras. Det började med denna försäljning som genomfördes ett par dagar senare. Vad som sedan följer saknar motstycke i denna del av Rågsved. Synthen såldes alltså av en omusikalisk anledning, till förmån för en filmkamera. Betyder det att filmgeniet jag bor med är mer lyckad än resterande ogenier? Det är troligtvis till Ogenis fördel att det kommer vara osagt en tid framöver, eftersom det nu inköpts en annan synth (och kamerainköpet senarelagts). Eller vänta nu lite. Vad skrev jag där? En annan SYNTH?! VA?! Dessutom klaviaturlös. Hur tänkte han nu, tänker ni? Och vilken den av detta historiska genidrag som gör Ogeni till ett musikaliskt geni är antagligen till och med för Ogeni okänt. "Det är ju roligare att vara lite spontan", var förklaringen. Ja, det är ganska spontant att sätta eld på lägenheten också, men det är bara dumt det med. I alla fall bland mina referensramar.

onsdag 3 december 2008

Snuskstatistik.

(Skyll dig själv om du fortsätter läsa.)

Inte mindre än 24 personer har hittat hit genom sökningar efter Fitline på bla google (dags att bli återförsäljare?). En dessutom från Finland.

Desto mindre osnuskigt är att tre sökningar på "mors fitta" letat sig hit. Hoppas det är en och samma..
samt en "hårig fitta"
och "ett snöre i fittan"
och till sist ett par "kukväxt", som dessutom ger ogeni förstaträff på vår kära google.

Och ovanstående är ju indirekta resultat av Ogenis famlande i Rågsvedsmörkret..

Spartips #3.

Köp nya datordelar för några tusen.

Och vill någon förresten vara med och gissa hur länge de salongtillverkade ogenidreadsen sitter kvar? Börjar ana sprickor i den relationen..

tisdag 2 december 2008

Tvåmånadslycka.

Har jag skrivit om Ogenis införskaffande av en synth tidigare i höst? Isåfall kan ni bortse från det, för nu ska den säljas, till förmån för en filmkamera.

En plånbok är efter fyra månaders avsaknad inköpt, men den positiva detaljen kompenseras snabbt bort när passet inte hittas.

söndag 30 november 2008

Bilservice.

Istället för att från början ta med sig Visa-kortet när det ska tankas så är det ju bättre att stressa, glömma tanklocket på biltaket och glömma handbromsen i någon mil till bokjobbet.

onsdag 26 november 2008

Ogenigeni.

Nyavlönad och snart nyuppsagd planerades det enligt egen utsago att påbörja pengasparandet inför kommande troliga inkomsttorka. Då är det ibland till fördel för Ogeni att vara ogeni, med fokus på dagens misslyckande att lägga traderabud på en livsviktig geigermätare för minst 1100 kronor.

onsdag 19 november 2008

Bakpulver.

Vi har bakpulver. Bakpulver i en burk. En burk som det står bakpulver på. BAKPULVER. Står det.
Ändå tar ogeni fel när han är ute efter vaniljsocker till sin oboydrink.

måndag 17 november 2008

Ehh.

Självuppsagd från det nya bokerijobbet väntar Ogeni bara på att få komma därifrån. Till vadå, undrar ni då säkert? Det undrar jag också, eftersom han knappt sökt något annat, än mindre fått något.

Efter lördagskvällens sedvanliga däckande kunde Ogenis lägenhetskompis konstatera både försök att måla insidan av badrumsskåpet sminksvart, samt vardagsrumsgolvet vinrött, på mer tillåtet antal ställen. Känner mig inte alltid misslyckad med att ha en och halvful röd Ikea-soffa.

Dieten har nått sitt slut, dock med rekordresultat. Minst tre veckor har han hållt sig med bara fett och proteiner. Men nu verkar det vara tillbaka på kolhydratsdieten. Visserligen har vågen visat några kilo minus, men det tar det nog inte lång tid innan han åtgärdar den triumfen, inte minst efter gårdagens marängsviss.

Och till sist: Snörets teori om att det inte spelar någon roll hur mycket Ogeni tjänar, eftersom allt ändå skulle göras av med har inte särskilt oväntat besannats, efter två och en halv vecka med närapå dubbel oktoberlön. Ibland har jag svårt att förstå.

tisdag 11 november 2008

Sopa.

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan vi blev en snygg ostkupa fattigare.

måndag 3 november 2008

Vinvodka och stensäng.

Lördag kväll: Ogeni surplar rött vin i äkta GI-anda och känner hur kilona bara försvinner snabbare än lönen. Sittandes vid köksbordet funderar han på varför det röda lådvinet numera är vitt och inte längre är i sin kartong när han häller upp det. De flesta begåvade hade förstått att det var vodkabaginboxen de kommit över.

Hemkommen från krogen och ett besök på akuten som faktiskt inte Ogeni var orsaken till är det dags för toabesöket. Mitt under akten tas det av någon anledning fram en bunt sedlar ur fickan (eftersom någon plånbok fortfarande inte existerar efter sommarens bragd), några hundra till värdet. Besöket avslutas med att skänka 70 kr till reningsverket.

Och inte för att verka perfekt eller så, men i fredags Ikeade jag en resårbotten, ägnade ett par jobbtimmar åt att fixa delar så att jag och Emo senare på kvällen kunde förlänga och bygga ihop Ogenis nya majestätiska 193,5-långa säng. Synd bara att Ogenis val av sängbotten visade sig vara mer lik en stor tegelsten istället för mjuk och skön. Återbesök till Ikea är att vänta (helst med för liten Golf utan takräcke eller släp).

onsdag 29 oktober 2008

Inköpstips.

Bara för att det råkar vara billigt, är det ju ingen som tvingas att köpa ett halvkilo vidriga illaluktande kycklinghjärtan, som kan få vem som helst att bli vegetarian. Logiken förstärks knappast av att inköparen inte ens smakar på fyndet efter tillagningen, utan förvisar läckerbitarna direkt till sophanteringen.

måndag 27 oktober 2008

Inte längre Fitline.

Om ni undrar varför Ogenis bantning blivit succe är det för det på lördagskvällarna ibland intas bearnaisesås med sugrör.

fredag 17 oktober 2008

Ogenidrag.

Och vadå tappa bort det nya körkortet efter en vecka?

måndag 13 oktober 2008

Vafan.

Något att stoltsera med är att ta ut 100 kr ur en bankomat, råka trycka en nolla för mycket, hallucinera ett tryck på avbrytknappen, och gå in en vända i affären, för att komma tillbaka och inse att någon inte tagit de två femhundringarna som sitter i automaten. Å andra sidan är väl den stora frågan om Ogeni märkt uttaget om han inte hittade pengarna i automaten..

Ett annat tips är att försöka torka lakan på balkongen i oktober.

söndag 12 oktober 2008

Slangbrist.

Det är inte brist på grundmaterial som skapar inläggsbrist, utan snarare tvärtom. Hur ska jag kunna välja mellan alla genidrag som översköljer mig och Emo?

Om ni undrar varför det står en isärplockad cykel i hallen så är det bara Ogeni som bestämt sig för att vara händig och laga punktering. Tyvärr krävde ingreppet ett inköp av ett stycke cykelslang, och eftersom cykelslangsprisindexet skjutit i höjden på gummibörsen pga stigande råvarupriser, många gånger över Ogenis likviditet så blir det nog inget mer med den saken innan nästa löneperiod. Och inte blir det bättre av att kontot är övertrasserat..

En vecka nytt är den nya gå-ner-i-vikt-med-något-ungefär-som-gi-fast-inga-kolhydrater-alls-metoden. Mera smör och mindre pasta alltså. Bortsett från den torkade äppelbiten i fredags, en bit lasagne, lite kokos och en riskaka idag måste jag säga att den här metoden är den som stått sig längst. Han spräcker ju snart veckogränsen, vilket varken GI-, GI#2- eller Fitline-bantningen gjorde.

onsdag 1 oktober 2008

Tips.

Blev nyss av Ogeni påtalad om att jag borde skriva inlägg om den nya dataskärmsavbetalningskartongen som har stått i hallen i två veckor. Fast med det syftades på att den plockats undan. Så nu kan jag inte det. Istället kan jag nämna den påse färgbyttor/penslar och skit som stått bakom fåtöljen lika länge.

Kan även nämna strategin att inte handla all månads mat direkt efter lön, i syfte att i alla fall kunna finansiera något tuggummipaket i slutet av löneperioden. Kan dessutom nämna att lönen numera är slut och att inte så mycket mat blev inhandlad.

Dessutom kunde Ogeni köpt 4,6 par såna här fina hålfotsinlägg istället för att betala för räddningen av alla bilder och filmer när hans obackupade MacBook-hårddisk kraschade. Inte betald eller hämtad kan nämnas..

tisdag 30 september 2008

Synd.

En vanlig morgon i Rågsved: Ogeni vaknar, dricker sitt kaffe och klär på sig, inser att hemnycklarna är borta, irrar runt efter dessa, hittar dom och hetsar iväg och glömmer matlådan i påsen på hallgolvet. Det är faktiskt inte ofta som den eventuella matlådan blir uppäten på jobbet.

söndag 28 september 2008

Givetvis..

..ska jag förstå att inte använda gräddfilen till något annat än till den bakade potatisen, eftersom det tydligt påtalats för Emo.

Dålig 90-talsmusik på klubb var planen i fredags. En lämplig buss var inplanerad, men gick såklart i stöpet, eftersom allas vår kärlek inte visste vart körkortet var. Någon position på passet kunde inte heller angivas, eftersom det verkar självklart i hans värld att inte ha någon koll på det förutom när man tvingas i panik leta efter det fem minuter innan det behövs. Så efter en missad buss Twinshittas passet. Så vart låg då körkortet? Jo, väl nere vid bussen visar det sig att bröstfickan är fylld med både körkort och SL-kort.

lördag 13 september 2008

Hantverkstips!

Pröva att göra ett hål i en betongvägg genom att borra åt fel håll. Fördelen med detta sätt är att det tar mycket längre tid, blir ett väldigt tattigt och för brett och odjupt hål, förstör borren totalt och krossar hantverkarens humör totalt så att svordomarna närpå överröstar slagborren.

Ett annat tips är att måla tapeterna bruna, för att sedan råka riva loss en inte helt osynlig del av tapeten och få följande eleganta resultat.

lördag 6 september 2008

Jag vet.

Vi åker på Tech-noir och antar att dom andra har inträdespengar att låna ut, eftersom den egna femhundringen lämnades hemma eftersom att plånboken tappades bort för en månad sen.
För en stund kändes det som att vi var ihop.

tisdag 2 september 2008

Utelåst.

Om Ogeni skulle utelåsa sin egen sambo skulle väl ingen bli särskilt förvånad? Mer underligt är det att Ogeni lyckas utelåsa grannen Emo från sitt hem (säkerhetslåset olåst när Ogeni går in eftersom Emo inte fått den nyckeln, låser säkerheteslåset när han går). Dessutom gör nycklarna (som vi har i hos oss för nödlägen) till detta hem ohittbara och glömmer telefonen i bilen så att Ogenisupport förblir stängd under den kritiska kvällen.

söndag 31 augusti 2008

Nytt liv.

Vad passar bättre en alldeles för bakfylld söndag än att glömma hemlycklarna i Uppsala och tvingas vänta två timmar i grannlägenheten på Twinsensinsläppning?

(Det nya livet börjar imorgon. GI? Gym? Fitline? Vem vet vad som händer denna gång?)

onsdag 27 augusti 2008

Uppföljare.

Ogeni är pågång. Sängen ska säljas, till fördel för en framtida steampunksäng han inte har råd med (därmed är det sista spåret av förra årets mastodontinköp på Ikea vid inflyttningen utplånat från rummet). Offret är Emo, som om en vecka bor i lägenheten snett mitt emot på samma våning, tillsammans med katten och kattmamman. Men risken är att köpet hävs, då det nyss visade sig att istället för att köpa 140-ribbotten till stommen, så köpte Ogeni två 70-bottnar. Detta är dock inga problem, ända tills man lägger sig i sängen något våldsammare än en valfri 90-åring med ledbesvär. Resultatet blir en mysig grop i sängen och delar av ribbottnen placerade på golvet.

Vissa kanske minns historien om 70-sängen från Jysk? I sagovärlden är allt 3, 7 och, eeh, 9? Svaret i liftare är 42. I Ogenis värld är allt 70.

tisdag 26 augusti 2008

Då och då.

Då och då händer det att Rågsvedstrean (främst köket) får en påminnande doft av Alice etta på Kvarnberget. Doften är dock inte farlig utan avlägsnas enkelt genom att rensa bort möglig mat, ta bort gröt från vasken, slänga soppåsen som ruttnat av gamla kräftor och liknande.

Och om ni skulle få gissa en person ni känner som skulle råka hitta sig själv på mindre (inte alls) påklädda festivalinternetbilder, vem skulle ni satsa på?
Som med så mycket annat finns det bara en.

fredag 22 augusti 2008

Alternativ.

Vad brukar man göra med massa köttfärs vars bäst före-datum har gått ut? Frysa in? Knappast. Steka upp och frysa in är mer troligt.

söndag 17 augusti 2008

Upphetsning.

Att bränna popcorn litegrann är egentligen inget att bli upphetsad över. Skillnaden när Ogeni bränner dom är att det inte är hans fel, utan Emos, eftersom han var närmast, och Ogeni satt vid datorn.

Framtidsutsikter.

Ogeni berättade nyss om framtida bloggunderlag; hans planer på bakmaskinsinköp (som även fanns vid inflyttningen snart ett år sedan). Twinsen såg först inte kvaliten i denna till synes onödiga information, men så tänkte han till. Så det här är alltså en förberedelse för er om kommande inlägg innehållandes Ogenis onödiga bakmaskinsinköp. Onödigt eftersom det inköpta antagligen kommer användas som förrådsutfyllnad tillsammans med hans tre tält och en totalt värdelös dammsugare.
Men så har jag varken sett röken av diskmaskinen, tvättmaskinen, hallmattan, det gothiska rummet, steampunk-rummet (före detta gotiska), den gothiska sängen, dom snygga gardinerna, den nya stolen, skrivaren eller högtalarna. Så risken är väl inte så stor egentligen..

torsdag 14 augusti 2008

Jag tänkte inte på det.

Twinsen är hemma.
Alice och Emo och också hemma.
Alice och Emo går till Hagsätra.
Twinsen cyklar iväg en sväng.
Alice ringer och har inga nycklar.
För att Twinsen var ju hemma när Alice och Emo gick.
Och då behövs det inga nycklar.
För att gå till Hagsätra.

Tänkte inte på det.

onsdag 13 augusti 2008

Spartips #2

Vad är alternativet när man inte har råd att åka kommunalt (ca 23 kr/dag) till jobbet? Jo, bilen såklart. Tur och retur till Södertälje, ungefär sju mil. Dessutom krockar han som vanligt nästan (för att han inte "orkar" kolla åt sidorna).

Dagen började förresten med att stänga ute katten på balkongen en timme innan jag vaknade och släppte ut honom.

tisdag 12 augusti 2008

Lökidé.

Jag vet. Vi tvättar efter ha luktat illa på festival en halv vecka. Men har inte tid att torka eftersom tvättiden nästan glömdes bort. Så då har vi en säck blöta kläder. Och börjar vi då med att hänga upp den i tvättställningen i badrummet? Nej, vi försöker knyta en tvättlina på över fyra meter mellan två skraltiga gardinstänger i vardagsrummet. Sen talas vi till rätta av kamraterna.

En kvart senare häller han ut 2-3 kilo lök på vardagsrumsgolvet, sorterar ut det oruttna, sopar faktiskt ihop resterna och gör lökmat.

lördag 9 augusti 2008

Info #2

Om det är någon som undrar varför Ogeni tidigare idag satt ensam utanför tyskfestivalen i Hannover utan mat eller pengar i flera timmar så är det för att den nyinköpta och trasiga plånboken innehållande en inte alltför obetydande summa pengar åkte ensam vidare med tåget till Düsseldorf.

onsdag 6 augusti 2008

Info.

Utifall ni undrar så betalade jag just Ogenis två senaste mobilräkningar, båda med utgångna förfallodatum. Tele2 hotade nämligen med att stänga av hans abonnemang för gott.

tisdag 5 augusti 2008

Nytänkande.

Det finns olika sätt att lösa olika problem. Ett sätt att lösa pengaproblemet när pengarna börjar sina under en utlandsresa och man dessutom har en festival efter det pa samma lön är till exempel att köpa en lp-skiva med ett lokalt industriband fran 80-talet för 300 spänn, aka fast i en biljettkontroll och bli lika mycket fattigare, göra fynd som en ful, alldeles för stor turist-T-shirt för 200 och diverse annat för lika mycket till. För om pengarna förbrukas riktigt snabbt kanske ingen märker nagot. Tror jag. Just nu försökte även Tele2 fa sina autogiro-pengar, misstänker att det kommer en dubblerad pappersfaktura om nagra dagar till Ragsved istället.
Nödlösningen blir slutligen att förlita sig pa sin festivalkamrat Emos ekonomi istället, vilket hade fungerat om inte festivalkamraten hade samma nödlösning.

måndag 28 juli 2008

Plan.

Liksom ett hundratal ganger de senaste aren har Ogeni nu under semestern beslutat sig for ett slut pa snusandet. En bidragande orsak var att snus som bekant ar svartillgangligt i de flesta osvenska lander. Sagt och gjort, snusandet slutade i mandags nar vi for ivag. I hela tre dagar holl det, i torsdags kvall gick i ut pa klubb dar det bjods pa billiga cigaretter, och nu ar det nog kort igen.

fredag 25 juli 2008

Majsfestival.

Ska man ut och resa med Alice får man ta hänsyn till vissa aspekter när det gäller planerandet. Vid avresa från Rågsved måste man till exempel räkna med att han ska springa upp på vinden 10 minuter innan vi ska dra, för att hämta sovsäckar och annan skit som Emo ska släpa med sig till Tysklandsfestivalen ett par veckor senare. Även tågpackningen ska kompletteras genom en massa irrande runt i lägenheten strax innan avresan, eftersom han hade fullt upp innan med internet på morgonen och kvällen innan.

Och hur svårt kan det vara att förstå hur en uppsättning lakan fungerar? På hostelet efter gårdagens klubbvistelse tvingade han oss att sova med stängt fönster, för att han inte förstod att påslakanet han använde som underlakan i själva verket var just ett påslakan, och att madrassöverdraget var det som fanns istället för underlakan. Och envis som fan var han också, gav sig inte med sin övertygelse att så var fallet, trots att jag lyckats med mina lakan och skällde på honom minst lika mycket som han skällde tillbaka.

Sen är två med halvkasst lokalsinne, fast lika envisa om att så inte är fallet, och småirriterade på varandra just därför, en rätt dålig kombination i europas huvudstäder.

söndag 20 juli 2008

Bord?!

Fest i helgen. Vad kan då vara bättre än att börja kvällen med att ha av pinnen som vattenslangen hänger på, och sen avsluta däckandes i hammocken, nätt och jämt lagom efter att alla gästerna kommit. Lite sött var det. Efter fyra timmar vaknade han visserligen och återanslöt sig till kalaset.

Sen misstänker jag en kupp från hans sida i syfte att få mig att glömma det nya Heddiköpta balkongbordet på hyttgatan, vilket han även lyckades med. Så det får Falulagras i väntan på lämpligt färdmedel till slutdestinationen.

onsdag 16 juli 2008

Kul.

Utlandsresa var det tänkt. Med Ogeni Alice såklart. Synd bara att pass är nödvändigt för denna aktivitet och att Ogenipasset befinner sig på okänd plats, förhoppningsvis i Rågsvedsbostaden, eller i något förråd någonstans. På söndag är huvudaktiviteten passleteri och på måndag slår jag ihjäl honom om vi inte sitter på Arlanda vid lunch.

söndag 29 juni 2008

Hej.

Om det är brist på uppmärksamhet från min sida eller dumheter från Ogeniets vet jag inte. Tömt kattlådan har han till och med gjort. Möjligen kan jag lägga in en anmärkning på hans försovande varannan dag, vilket han räddar med bilresande istället för pendel.

Just ja, musikskivor made by Alice som läggs i bilen märks aldrig upp, vilket är ganska irriterande när man sitter där med fem skivor, och man hade för sig att det var något bra på en av dom. Det brukar jag lösa genom att slänga dom, vilka han snabbt återskapar med nya, omärkta skivor.

tisdag 24 juni 2008

Spartips.

Varför spara pengar när man kan köpa hyllplan på Söndag för 400, kasta dom på Tisdag till fördel för andra till troligtvis samma penning?

söndag 22 juni 2008

Design.

Alice omdesignar soffbordet.














Hans garderob byggs för närvarande om, men än så länge har jag inga missöden att rapportera.

tisdag 17 juni 2008

Dyrare än svinto.

En inte ont anande Twinsen slog sig ner vid sin dator efter att vi lyft bort soffan för att säga åt katten att gå hem till sig. Och vad händer? Jo, iBooken bara slocknar. Lyckas starta om den och hålla den i liv i några minuter. Men sen var det kört. Tydligen så har moderkortet gått sönder. Funderar på att laga för överkomliga 7000 kronor plus moms.
Och vad har det här med ogeniet att göra undrar ni? Det tänker jag inte tala om, minsann.

Så observera alltså att detta är ett PC-inlägg och kan därför inte garanteras att kunna läsas av alla.

måndag 16 juni 2008

Fisk.

Okej. Vad skulle en vettig människa göra vars säng var överfylld med kläder och annan skit? Jo, göra några hyllor till sin hyllösa garderob för klädförvaring och stoppa resten av skiten någon annanstans så att sängen blir sovbar. Vad skulle till exempel Alice göra? Jo, han flyttar ut till gästsängen i vardagsrummet istället.

Under min bortavecka har även all mat ätits upp eftersom Scanialönen som vanligt sinade efter två veckor. Men kaffe hade han lånat till. Minsann. Dessutom har vi nämligen fått en inneboende, gratissnyltare dessutom. Ludde heter han och är en osocial liten hårig sak som mest vill ligga och gör att Snörets ögon kommer klia.

fredag 6 juni 2008

Nästan lika dålig som Snöret.

Nu är du inte ensam längre. Alice har också gjort det, fast inte lika mycket med flit. Alltså tappat en glödande fimp in på en av de få oinglasade balkongerna nedanför oss. Fast huset hade inte brunnit upp när han vaknade.

tisdag 27 maj 2008

Kukväxt

Ibland är Alice den med korkade människa som finns. Och ibland är han bara helt underbar. Idag träffade han rätt på den första egenskapen. Vi har länge talat om att måla om i köket, till något mer uppiggande än mest kritvitt. Ett motiv har även varit aktuellt. Så vad möts jag av i Rågsved efter ett misslyckat försök i att sova på tunnelbanan? (Ni ska nu titta neråt).















Hur misslyckad får man vara? Det är ju på tok för mycket lila i färgen, är inte det hur uppenbart som helst?

tisdag 20 maj 2008

Nick Cave.

Det första femarmade mammafådda ljuset användes i ett försök att bränna upp vardagsrummet, om ni minns. I helgen krossades det andra i golvet. Börjar misstänka ett missnöje mot min mor. Min riktiga alltså.

Tycker det är lite komiskt att Comviq ibland inte får sina autogiro-pengar, eftersom dragningen sker (eller inte sker) två veckor efter Scania-lönen.

(I kärlekens tecken har Nick Cave flyttat in i Rågsved.)

onsdag 14 maj 2008

Filmfestival.

Väl hemkommen, enligt mig två dagar för tidigt, från gotharna visar han stolt upp den "film" som både skulle produceras, regisseras och manuseras av honom själv. Första festivalhalvan glömdes bort att filmas, och den andra finns med på små lågupplösta skitfilmer lagrade på den högupplösta kameran och det stora minneskortet. Troligtvis hade mobilkameran varit ett bättre alternativ, både i avséende på kvalitet och ekonomi. Och förresten, hur tror ni det gick med laddaren som omnämndes i föregående inlägg? Kom den fram innan hemresan?

En cykel inköptes av mig av en tant i grannförorten för ett par veckor sedan. Ikväll skulle han testa att cykla bort sin ölmage, bara för att konstatera pyspunkan på båda däcken, något som bara måste vara hans fel. Utan att ens ha satt sig på sadeln.

onsdag 7 maj 2008

Mer bonus.

Ogeinet har pratat i månader om sin tyska hotellfestival, fyllt lägenheten med skitmusik som ska ses där nere, och pratat om den film han ska göra under denna vistelse. En kamera köps in på avbetalning eftersom den stötsäkra inte kan annat än att vara stötsäker, samt ett gigantiskt minneskort. Igårkväll packades det och idag åktes det. Och lite senare skickades en vädjan till Twinsen om att skicka en viss laddare som krävs för detta filmskapande. Så nu väntar jag på en tysk adress att skicka en kameraladdare till.

Dagens hemkomst möttes av ett av Ogeniet relativt välstädat hem, sånär som hans eget rum som fortfarande (sen oktober) ser ut som skit med garderoben i sängen. Dock är det nu möjligt att skymta golvet på sina ställen.

måndag 5 maj 2008

Bonusen.

Eftersom han själv verkar ha missat bilddokumentationen av gårdagens deklarationsbonus som han stoltserade med blir jag tvungen att göra ett ingripande.



















































Bonus: Istället för att ha all skit på sitt rum är den nu utspridd i hela lägenheten.

söndag 4 maj 2008

Pappersinsamling.

En eloge skall tilldelas för att han överhuvudtaget kommer på att deklarationen inte lämnats in (5:e maj imorgon). Att den är borttappad är en annan sak. Att det inte är första gången det här händer är en tredje sak. Att jag får skavsår i baken av min nya cykel är en fjärde. Kan dock inte ogeniet skyllas för.

Indikationer visar att en konkurrerande klagoblog i hushållet är under uppbyggnad, har dock inte tillräckligt med information för några avslöjanden. Vet inte riktigt vad grejen är.

fredag 2 maj 2008

Mest fitta.

Inte ens under dåtidens högstadievistelse har den stackars kuk(sy-, för er som inte vet)maskinen tvingats utstå så många svordomar och könsord som när Alice försöker sy en väska inför kommande tysklandsvistelse. Det kvinnliga könsorganet leder överlägset.

Kaffelfläckar har siktats på en av de nya fåtöljerna. Inget erkännande än dock.

Och du, Snöret. Det har konstaterats lättare att både sitta still och trycka på hissknappen två gånger än att sy en dragkedja. Så det är inte alls det enklaste som finns. Måste vara din kära mor som tryckt i dig det.

måndag 28 april 2008

Det är ju klart.

Att redan ha konstaterat lämpligheten att torka nyfärgat hår med hushållets primärhanddukar gör det naturligtvis inte självklart att det är dumt att göra detsamma en månad senare, fast med blonderat hår. Tur att gult och grönt inte är komplementfärger.

Jävla svampätare.

torsdag 24 april 2008

Sugen.

Den som vill deltaga i en årslång fotsvampslagring är välkommen att flytta hit. För det är tydligen sånt som ingår i ett samboskap med ogeniet. Märkte jag igår. Emo verkar vara lite sugen har jag hört..

tisdag 22 april 2008

Kärlek igen.

Det som är speciellt schysst med att bo med Alice är att man aldrig behöver öppna kylskåpet för att mötas av olivspad utspilld i halva kylskåpet.

måndag 21 april 2008

Bad.

Alltså, till och med när Sverige är Alice-fri gör sig hans existens ideligen påmind. Nu senast skulle jag kliva i badkaret bara för att inse att botten var fylld med någon slags vit sand som krasade lagom behagligt under fötterna. Badsalt var enda tanken som kom upp, vilket givetvis visade sig vara fel. För vad gör man av det utspillda tvättmedlet i tvättsäcken, om inte hälla ur det på ett lämpligt ställe och sedan åka hemifrån?

söndag 20 april 2008

Vikariat.

Alice har, som ni vet, åkt hemifrån för några dagar i lastbilarnas hemland. Lungt hemma, ingen som har sönder saker och gör dumheter. Så det är troligen därför jag parkerar sönder en gammal volvocabs stötfångare ute på gatan. Lite som ett vikariat.

tisdag 15 april 2008

Kalsongrea.

Det är inte bara Fitline som lurar vårt Ogeni till otyg och dumheter. Nu senast har Scania lurat iväg honom till deras motorfabrik för att rätta till Södertäljescanias misstag. Så vilken minut som helst ringer telefonen för avresa till Holland med 500 Twinsenlånade kronor till rena kalsonger. Det betyder en vecka utan fotsvamp och lagad mat för Rågsved.

För övrigt verkar han tro att vaxet mestadels gör hallspegeln till nytta, och inte håret som man annars skulle kunna tro.

måndag 14 april 2008

Alltså.

Gissa vem som först klagar en halv kväll när jag nästan gör slut på champinjonerna, för att två veckor senare laga till dom överlevande. Och sen häva ur sig att han inte ens tycker om svamp?! Nästa gång ska hans oraltermometer få leka analtermometer.

torsdag 10 april 2008

Inte riktigt tid.

För dumheter. Han går mest runt och har fotsvamp. Och pankar sig, så jag måste köpa fotsvampsmedicin. Ikväll är han och dricker öl för 6,50.

tisdag 1 april 2008

Min ängel.

När kreativiteten sinar och pyromangenerna gör sig märkta görs tappra försök i att elda upp mina kaktusar. Snörets väddökaktus stod först på tur. Dock flammade endast lågan bort dom närmsta taggarna, men med tanke på den senaste tidens incidenter så är risken påtaglig att försöket återupptas.

söndag 30 mars 2008

Choklad.

När Alice sminkar sig, är det inte bara ansiktet som blir sminkat, utan även lite köksbord, köksgolv och halva badrumsskåpet som får sig en omgång. Smink är för övrigt väldigt trevligt att tvätta bort, för det kladdar inte alls jättemycket.

fredag 28 mars 2008

Chockad.

Diskutera aldrig på en torsdagskväll klockan halv åtta med Alice att han borde sluta inte ha pengar och istället köpa ett ersättande diskställ åt det gamla tattiga som Snöret bara klagar på. För då gör han det! Diskussionen avslutas med en Aliceprommenad till Stuvsta, och ett återvändande med ett komplett IKEA-diskställ en timme senare. Misstänker att prommenaden bara var en täckmantel. Jag blev faktiskt lite chockad av händelsen.

söndag 23 mars 2008

Skitarsele.

Dags att återta eldtillståndet för dagens klantarsele, på obestämd tid, helst tills vi flyttar till ett vattenhus eller en iglo. I julas fick jag nämligen ett par fem-armade ljus av min biologiska mamma. Ett av dom hade Alice och Emon lagt beslag och börjat elda på idag. Och det gick rätt så bra, i flera timmar. Men sedan så föreföll det sig att ljuset var utrustat med ett tygband längst ner innan armarna går ihop till en. Till och med en blind get hade noterat detta. Det gjorde visserligen Alice också, men först när den stått i lågor en stund och lite för mycket stearin runnit nedanför, lyckligtvis mest på hans lego-hårddisk. Med hjälp av en tröja och vattenkannan blev resultatet följande:


















Ni som följer detta kan alltså konstatera att det här är andra gången som något brinner upp i lägenheten med Alice i närheten. Om inte så har jag nu gjort det åt er. Kanske dags att montera en personlig brandvarnare i något av hans kroppshål?

Första inköpet efter Scania-lönen gick för övrigt åt till att bland annat köpa ett nit-skärp, som, när han kom hem, visade sig vara lika mycket för kort på honom som det var för långt på mig. Efter att pomberingen tagits bort.

lördag 22 mars 2008

Fel färg.

Vad är det här? Ibland undrar man. Och den här gången kommer jag få undra förgäves. Alice har kommit på att han klär sig snyggt i en käck röd tuppfrisyr. Så håret färgas, flera gånger. Och rött blir det. Och hur torkar man håret sen då? Jo, på dom gröna badrumsmatchade handdukarna som numera är trendigt rosa på sina ställen. Och som inte det räcker, han börjar alltså med en av dom små handdukarna, för att sedan inse att det inte räcker till, och går då över på en av de stora.
Fast han insåg faktiskt efteråt att det var en mindre lyckad ide. Dock föga tröstande. Han fick inte ligga senare under kvällen.

onsdag 19 mars 2008

Fiskstol.

Det är dåligt med dumheter numera. Sektyoghurtsabonnemanget är avslutat och Gi-dumheterna verkar vara skrotade. Dessutom har det genom mamma Alice skett tillökning i familjen osthyvlar, som numera är tre syskon, samt en ytterligare ostkupa. Fast jag förstår inte riktigt, har man inte en osthyvel om man flyttade hemifrån för två år sen? Nåja. Käcka prydnadskuddar med hett dalahästmotiv blev det också. Jag är nöjd så länge dom stannar i hans sekthörna.

Eller den första meningen kanske är lögn kommer jag på nu: Toaletten har fått en missfärgning sedan vår vän skulle påvisa sambandet mellan hans egenhändigt ihopknåpade plommonkräm och det som normalt hamnar i toastolar.

torsdag 13 mars 2008

Oj.

Alice snodde mina skosnören till dom svarta kängorna. Köper han inte nya stryper jag honom med hans dyra exklusiva numera ajvarprydda tn-tröja. Som numera efter några husmorsrecept även luktar citron. Och lika mycket ajvar som tidigare.

Gunilla och Peter ankommer lördag. Eller Gabriella och Örjan kanske. Jag har blivit hemmakommenderad så att situationen blir någorlunda hanterbar för pubertetssonen. Fast jag tvivlar, dock blir det troligast en av veckans mest intressanta upplevelser att se mamma och halvpappa Alice göra Rågsved.

torsdag 28 februari 2008

Snickerier.

Nu har jag fått det bevisat, det som jag länge befarat. Att Alice endast ville bo med mig för att göra mitt liv så odrägligt som möjligt. Tidigare i veckan åverkade han nämligen en benfraktur på min stackars kökshögtalargris, som normalt har ett fridfullt liv på köksbänken utstrålandes kvalitetsljud. Nu blev den bara sned och olycklig. Men Twinsen är inte bara händig med bildörrar och ståltråd, utan även plastgrisar och lim.

Dessutom går han hemma och simulerar diverse förkylningssjukdomar. Och smält sönder en stekspade.

söndag 24 februari 2008

Tuppjuck?

Mycket får han stå ut med här, mestadels föga stoltserande bedrifter. Men igår, må ni tro, så var vi ute och roade oss. Och vad händer då? Jo, han åker INTE hem två timmar tidigare än alla andra, utan lyckas hålla sig så pass nykter att han inte bara lyckas roa sig, utan även minnas det dagen efter, efter att ha vaknat upp i Twinsens säng. Dessutom fick vi en invit till Spy Bar av två artonåringar som minsann visste hur stället bedrevs på Dr Albans tid. Det ni.

söndag 17 februari 2008

Måste min mor betala bredband?

Det som är det schyssta med att ha sopnedkast fem meter utanför lägenhetsdörren är att man istället kan lägga soporna att ruttna en meter innanför dörren och sedan åka hemifrån.

Tina, kom och hjälp mig! Hur klarade du dig?!

fredag 15 februari 2008

Fitline!

Fattig är denna veckas Aliceskörd. Dock har jag ändå hunnit skrapa ihop en handduksbunkring och diskmaskinsplaner. Och efter ett propagandamöte har månadsabonnemanget på sektyoghurten stigit till 700-kronornånting.

Han verkar ha slutat snusa, dock ersatt det med nikotinpinnar.

Kanske inte så illa ändå.

lördag 9 februari 2008

Nya tider.

Som i tidigare inlägg sagts så är stunden kommen för pulveryoghurtdiet i en månad för vår förvirrade vän. Dom senaste ryktena påstår ett tillägg till denna diet, nämligen en varierad laxdiet, fast egentligen väldigt ovarierat: lax. ris. ingefära. Varje dag. I en månad.

fredag 8 februari 2008

Fittyoghurt.

Igår fick Alice hem sin efterlängtade skitnordeainternetbankinloggningsdosa. Glad i hågen sliter han upp paketet, tar upp dosan och slår in fel kod tre gånger så att den spärras.

Idag kom han hem med pulveryoghurt för 250 spänn. Samt en löjlig riskoksliknande blandburk som ska stå och skräpa. Jag ger det max en månad, sen är han tillbaka på marshmallowsdieten.

onsdag 6 februari 2008

Ligg.

Och inte nog med att han körde sönder bilen, han såg även till att varningstriangeln bestod av en del för mycket. Såg jag idag. Och så skyller han på den förra ägaren, att den redan var sönder. Han (inte Alice) som skötte bilen så otroligt bra. Mm. Bästa köp. Borde sätta en Twinsen rekomenderar-logga på den.

Precis nu står han i akt med att matförgifta mig samt fjäskdiska. Jag tror han vill ligga ikväll.

onsdag 30 januari 2008

Pyspunka?

Hemkommen från Gnesta med en hel Golf meddelas det från reparatören via Alice att det är luft i motorn. Låter dumt tycker jag, och jag felsöker av princip inte motorluft.

måndag 28 januari 2008

Gnesta.

Och hur börjar vår idol denna vecka? Jo, genom att köra sönder bilen på väg till jobbet, och därefter lämna den i Gnesta för reparation. Hur tänker han egentligen? Självklart är det min bil och då jag om någon som ska köra sönder den, vilket i det här fallet hade hänt under vår Göteborgsresa nu i helgen. Nu måste jag ju hitta något annat som kan gå sönder.

Fan.

onsdag 16 januari 2008

Ika i Rutan.

Alice har börjat träna. Två gånger har han kommit hem och luktat illa vid matbordet. Två gånger har han åkt bil till jobbat. Gissa hur många gånger han nästan kört hål på den? Lika bra att boka tid på bilfabriken på en gång. Jag tror på höger sida fram, inom tre veckor. Inklusive lyktan också, såklart.

torsdag 10 januari 2008

Fusk.

Här går man och längtar hela December och halva November efter att få sin efterlängtade smyg-GIdiet efter julen, med Alice som huvudsponsor och ansvarig. För jag menar, kött? Mm. Bara kött. Vem vill inte ha det? Och så någon liten morot och halvrutten sallad såklart. Men vad händer? Jag hinner få i mig två dietmåltider innan hela projektet läggs ner. Troligen för evigt och alltid. Så nu är vi tillbaka på kolhydratdieten med kladdkaka, pasta, glass och marmeladade rostbröd.

söndag 6 januari 2008

Mys.

Och varför inte använda hallgolvet som underlag när kläderna ska hålstansas? Gör en gissning om vad resultatet blev.

lördag 5 januari 2008

Emo.

Eller förresten, glöm det tidigare. Han vaknade och hade ner 18 ljus och en blomkruka när han skulle öppna ena köksfönsterhalvan efter att Emo stekt ris i kastrullen. Sen blåste andra halvan upp och lika många till åkte i golvet.

Kärlek i Rågsved.

fredag 4 januari 2008

Genomskådad.

Inte så jävla konstigt att det inte blir några inlägg när min källa undviker dumhetsmakeriet genom att sova mest hela tiden.