lördag 29 januari 2011

Skönhetstips

Dagens retroaktiva frisyrtips består i att gå in på valfri hårfabrik, förslagsvis Åhlens, och glatt prova en plattång utan att tänka på att afrot timmarna innan fått sig en rejäl omgång daxvax.

fredag 28 januari 2011

Livsplanering

Tvärtemot vad som skulle kunna tros, så blir inte ökar inte begripligheten med tiden, utan den Rågsvedsbaserade ensamheten planeras även omfatta ett par hyresreducerande inneboenden, som en del i någon slags uppenbart orealistisk plan att skapa fem- eller sexsiffrig lycka på sparkontot för framtida investeringsbehov.

torsdag 27 januari 2011

Morgondagens..

..förrgårsrefererande inlägg innehåller den rafflande uppkomsten och upplösningen på Stockholms bostadskris, och därmed även den mystiska ickeorsaken till tavelköpet. Och egentligen borde ingen bli förvånad, även om så blev fallet, när Ogeni kommer till insikt att tillsammansboende i Liljeholmen inte är något för honom, utan lockas mer av en ensam Rågsvedsframtid. Tydligen yttrades dessa önskemål tidigare, men då lätt kryddad med ironi, varför detta aldrig blev en diskussion. Hur som helst så planeras ett nytt förhoppningsvis mindre ogenialiskt Ogeni samtidigt som den plötsligt uppkomna kontraktsröran ska lösas, men mer om det i nästa veckas avsnitt.
Utfallet blir således att Ogeni inte bara blir kombolös, utan även i princip tavellös, varför spontaniteten i inlägget drog iväg..

onsdag 26 januari 2011

Uppföljning..

Hinner inte skriva dagens gårdagsrefererande ännu inte existerande inlägg, men kan bjuda på att gårdagens oväntade iPhonefaktura inte alls var någon faktura, utan ett inkassokrav, då fakturan samt påminnelsen redan kommit för över en månad sedan.

tisdag 25 januari 2011

Stånkinvestering

Spontant kan misstänkas att det är av anledning till morgondagens inläggs ännu ej existerande förekomst som vårt konstfattiga Ogeni börjat spana in tavelauktioner på internetbaserade inropningsinrättningar. Tanken på detta för oss såklart tillbaka till tidigare exemplariska framgångsexempel och nu vaknar nog en stilla undran om vad denna omgång har att bjuda på.

Först och främst kan ospontaniteten bekräfta att ovanstående troligtvis endast rör sig om sedvanlig inköpshets i lönedagens anda och inget annat, tyvärr.

Nytt för den här gången är att omgångens inropningtillfälle skett på Bukowskismarkets och inte Metropol, och för den oinsatte är den stora skillnaden att stället bedriver verksamhet, förutom i ogenistaden, även i Malmö och Göteborg, vilket man gör förnuftigt i att iaktta vid budgivning, så att de tre inropade 200-kronorstavlorna inte befinner sig i Göteborg när budgivaren står i Stockholmslagret och försöker göra vinsthemtagningen, vilket medför en kostnadsökning som tredubblar inköpspriset. Tur är det då, att Göteborg är staden med björntjänstarnas möjligheter, vilket minimerar dessa extrakostnader.

Kan tillägga att Ogeni i lönedagens ära köpt sig extra mycket stånk och stön, eftersom inbetalningsbrevet på den avbetalningsinhandlade iPhonen öppnats och avbetalningsvillkoren uppenbarat sig, vilket betyder att hela summan måste avbetalas första månaden, och inte på tre, som det "alltid är på Webhallen". Sen råkar det vara hos Katshing inhandlingen skett den här gången..

fredag 21 januari 2011

Tankeröta 2

Nej, det är inte rötmånad snart. Brukar sällan vara varmt och fuktigt så här års, så du får i alla fall vänta till juni innan paprikornas förruttnelseprocess tar steroider.

torsdag 20 januari 2011

Tankeröta 1

Rätt tänk, om än bara halvvägs, men fel utfört. För att undvika köer hem med nya jourbilen förskjöts hemresan med en timme, så istället för att sitta i köer vid fyra, köades det vid fem istället, ovetandes om att rusningen i Stockholm är något längre än falutiderna mellan fyra och fem över fyra. Dessutom glömde bilen svänga vid den ökända ogenikritiska vägdelningen i Årsta så Bredäng fick istället sig ett besök, eftersom den förvisso oskyltade avfarten i Fruängen även glömdes bort. Men där var det bara att vända, eftersom något på sjukhuset just hade gått sönder.

onsdag 19 januari 2011

Korkat..

..är det att spritflaskorna inte korkas igen automatiskt. För efter drinkkvällar i Rågsved står alla halvfyllda gårdagsanvända flaskor på bordet med korkarna bredvid.

tisdag 18 januari 2011

Gnällgeni.

Vet inte om det märks för ogeniokombosar, men han är den mest gnälliga personen jag känner. Misstänker att det sedan flera år tillbaka finns en stående gnällagenda som innehåller följande huvudpunkter:

Jobbgnäll
Chefsgnäll
Trött-/gåupppåmorgonengnäll
Pengagnäll

Gnällkvoten uppnås genom att ovanstående genomgnälls minst en gång i veckan.

För att minska posten pengagnäll och för att ha råd att flytta till sommaren har Ogeni börjat jourjobba, vilket innebär att han rings in när saker går sönder, nätter och ibland helger. Trots det är andelen totalt gnäll oförändrat, då minskat pengagnäll snabbt kommer att ersättas med en lika stor del tröttgnäll.

Pastatips

Pasta tillredes bäst på följande sätt:
Fyll kastrullen nästintill till bredden med pasta. Spara ett par centimeter.
Häll i vatten upp till kanten.
Salta. Men var noga med att hälla hälften utanför på spisen. Annars får pastan ingen smak.
Sätt plattan på max och se till att hålla dig borta i fem-tio minuter och låt det koka över lite.
Häll över pastakokeriet i en större kastrull, eftersom pastan förvånande nog även den här gången ökade i storlek efter påverkan av varmt vatten.
Koka färdigt.
Häll pastan i det rostiga durkslaget och sen tillbaka i den stora kastrullen.
Låt stå utan lock i några timmar för att få den där härligt krispiga konsistensen på översta lagret pasta.
Avsluta med att i all hast hälla upp gourmematen i matlådor minutrarna innan du går och lägger dig.
Skiva lite ost och du har en lunch att se fram emot.

torsdag 6 januari 2011

Sängrykte

Senaste ryktet innefattar planer på att dubblera bredden på skogsmetalsängen. Kommentar överflödig.

onsdag 5 januari 2011

Gästrumsteori

Ett tips om man fryser ovanligt mycket om nätterna är att kontrollera täckstatusen. Är det inget fel på täcket kan man gå vidare till andra felkällor, men om det däremot visar sig att innehållet i påslakanet känns tunt och billigt är det en god idé att fundera på vad som egentligen ligger i gästsängen. För sover gästerna varmt om nätterna skulle eventuellt felorsaken kunna vara att Ogeni den senaste månaden av okänd anledning sovit i gästrumstäcket som knappt värmer mer än de två tjugor det är inhandlat för.
Observera att teorin är framtagen med hjälp av externa slutledningsförmågor.