tisdag 18 januari 2011

Pastatips

Pasta tillredes bäst på följande sätt:
Fyll kastrullen nästintill till bredden med pasta. Spara ett par centimeter.
Häll i vatten upp till kanten.
Salta. Men var noga med att hälla hälften utanför på spisen. Annars får pastan ingen smak.
Sätt plattan på max och se till att hålla dig borta i fem-tio minuter och låt det koka över lite.
Häll över pastakokeriet i en större kastrull, eftersom pastan förvånande nog även den här gången ökade i storlek efter påverkan av varmt vatten.
Koka färdigt.
Häll pastan i det rostiga durkslaget och sen tillbaka i den stora kastrullen.
Låt stå utan lock i några timmar för att få den där härligt krispiga konsistensen på översta lagret pasta.
Avsluta med att i all hast hälla upp gourmematen i matlådor minutrarna innan du går och lägger dig.
Skiva lite ost och du har en lunch att se fram emot.

Inga kommentarer: